Bandemedlem fængslet og idømt forbud mod at opholde sig i store dele af Esbjerg

112
Foto: Rigspolitiet
En 22-årig mand, der er medlem af en bande, er blevet idømt halvandet års ubetinget fængsel for at have handlet med over 35 kilo hash. Oveni fængselsstraffen blev han idømt et forbud mod at opholde sig i store dele af sin hjemkommune Esbjerg de næste fire år.

Mest læste i dag

Den 22-årige, der er irakisk statsborger, fik i retten også en betinget udvisning. 

Han blev i slutningen af februar anholdt sammen med 24 andre i en stor koordineret politiaktion rettet mod bandemiljøet og hashhandlen i Esbjerg-området, hvor flere adresser også blev ransaget. Ti personer blev varetægtsfængslet i sagen, hvoraf den 22-årige er den første, der får dom.

Det er Særlig Efterforskning Vest, der har efterforsket sagen, og her er anklager Morten Rasmussen tilfreds med dommen til den 22-årige. 

”Den dømte har været med i et større netværk af bandekriminelle, der har handlet med hash, og jeg er tilfreds med, at retten både tildelte ham en længere fængselsstraf og et opholdsforbud, der gør, at der går lang tid, inden han kan vende tilbage til det sted, han begik kriminaliteten", siger Morten Rasmussen.

Hvis den 22-årige efter sin udståede fængselsstraf bryder opholdsforbuddet, kan han få en fængselsstraf på op til to år. 

Ud over omfattende hashhandel blev den 22-årige også dømt for flere andre forhold. Blandt våbenbesiddelse og lang række færdselsforseelser, som kostede ham en bøde på ca. 11.000 kroner.

Anbefalet til dig