Betjent ramt af fyrværkeri i Bispehaven - Stram Kurs besøger Aarhus Vest

28/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Partileder i Stram Kurs - Rasmus Pauldan - ved en tidligere lejlighed. Foto: Shutterstock
Døgnrapporten fra Østjyllands Politi beretter om en actionpakket mandag, da partiet Stram Kurs var i Aarhus Vest for at fiske stemmer til Folketingsvalget.

Mest læste i dag

Balladen startede allerede ved 17-tiden mandag eftermiddag, da folketingskandidaterne fra Stram Kurs ville besøge Bispehaven i det vestlige Aarhus.

Da politiet ankom til stedet, blev betjente mødt af fyrværkeri, der blev affyret mod politiet af pt. ukendte personer. En betjent blev ramt på benet som følge af fyrværkeriet. Kort efter skød betjentene gas, hvorefter der ikke blev affyret mere fyrværkeri.

Personerne nåede dog alle at forlade stedet, inden politiet fik fat i dem. Østjyllands Politi er i nu gang med at efterforske hændelsen med henblik på at finde frem til gerningsmændene.

Paludan truet med spytklat

Ved besøget på Karen Blixens Boulevard var flere borgere mødt op, og en 39-årig mand ytrede i den forbindelse, at han ville spytte på partileder Rasmus Paludan. Manden blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Senere samme sted blev en 49-årig mand også anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han blev fundet i besiddelse af nogle stykker fyrværkeri.

Da folketingskandidaterne forlod området ved E&P huset i Gellerup trak flere af tilhørerne op mod Blixens, og der opstod uroligheder i en flok af unge mennesker.

En medarbejder fra politiets forebyggelsessektion tog fat i en 13-årig dreng for en adfærdsregulerende samtale. Det fik drengen til at skubbe betjenten i brystet, og der opstod uroligheder i flokken, hvorfor de unge blev bedt om at forlade området.

Det efterkom de fleste af dem, men en 22-årig mand nægtede og blev opfarende overfor betjentene og iførte sig maskering, som han gentagne gange blev bedt om at fjerne, hvilket han også nægtede. Den 22-årige blev derfor anholdt og sigtet for overtrædelse af maskeringsforbuddet.

 

 

 

Anbefalet til dig