Bidsk hund brugt til mishandling: Odin bed kvinde hver dag i en uge

20/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Modelfoto. Odin er et gadekryds - en blanding mellem en labrador og en boxer, ligesom hunden på dette billede. Foto: Shutterstock
Ifølge et vidne i retten fik et bidsk gadekryds lov til at bide lige så meget i en 24-årig kvinde, som hunden Odin havde lyst til.

Mest læste i dag

I disse dage procederes en uhyggelig sag ved mishandling ved retten i Viborg. Fem personer er tiltalt i sagen, hvor en 28-årig mand er hovedmistænkt i at stå bag mishandlingen, der foregik på Lundøvej i Højslev Kirkeby. Mandag var en 23-årig medtiltalt for retten, hvor han skulle forklare, hvordan han havde oplevet begivenhederne på adressen. 

Under den 23-åriges tur i vidnesskranken blev dommere, advokater og tilhører trukket helt ind i begivenhederne omkring mishandlingen af en 24-årig kvinde, der på daværende tidspunkt var kæreste med sagens hovetiltalte. Vidnet kunne mandag bl.a. fortælle, hvordan den hovedtiltaltes hund - en blanding af racerne labrador og boxer ved navn Odin - gentagende gange bed den 24-årige kvinde. Hunden fik lov til at bide i kvinden, indtil den var træt. Angrebene kunne vare op til ti minutter. Da det gik værst til - i marts sidste år -, blev kvinden angrebet af hunden hver dag i en uge.

Vidnet fortalte i retsalen i Viborg, at det kun var den 28-årige hovedtiltalte, der måtte opdrage hunden Odin. Manden var - ifølge den 23-åriges vidneudsagn - ligeglad med, at hunden angreb hans kæreste. 

Forsvunden vingummi udløste lussing

Udover den 23-åriges vidneforklaringer om hundens bid, skulle han også forholde sig til en anklage om, at han selv to gange har slået kvinden i hovedet med en flad hånd. Det erkendte vidnet med henvisning til, at han nogle gange har svært ved at styre sine kræfter, når han bliver sur. Det skete bl.a., da han mistænkte kvinden for, at hun - uden at have fået lov - havde spist af hans slikpose. Der manglede nemlig vingummi i posen. 

Det slag forklarede den 23-årige ifølge Skive Folkeblad med, at kvinden havde givet hunden skylden for, at vingummien var borte. 

"Hun sagde, det var hunden, der havde spist slikket, men den havde ikke tynd mave, så jeg vidste, det var hende, så jeg slog hende på højre side af hovedet," udtalte den 23-årige fra vidneskranden i retten i Viborg. 

Anbefalet til dig