Bilforhandler lader kunde tage prøvetur: Det skulle han aldrig have gjort

112
Kundens egen familie var skyld i, at han blev fundet igen. Foto: Shutterstock
En ATK-operatør blitzede onsdag en ung bilist, der prøvekørte en bil med 102 km/t i Hjørring by. Politiet i Hjørring fandt hurtigt frem til manden, der nu sigtes for sin livsfarlige adfærd i trafikken.

Mest læste i dag

Det er ikke desværre ikke alle, der har forstået budskabet om, at man – både for sin egen og andres skyld – ikke skal lade sig friste af bedre plads på vejene og træde sømmet i bund i denne coronatid.

To politiassistenter fra Nordjyllands Politi gjorde derfor kort proces og satte gang i en lille effektiv efterforskning, da en ATK-operatør onsdag den 6. maj kunne fortælle, at han netop havde blitzet en bil uden nummerplader, der kørte livsfarlige 102 km/t på Idræts Allé i Hjørring.

”Det er en strækning i Hjørring midtby, hvor vi tidligere har haft alvorlige færdselsuheld,” påpeger politikommissær Michael Karstenskov fra Nordjyllands Politis sagscenter i Hjørring.

Øjner førerens familie 

Den blitzede bil var forsynet med et skilt med ordlyden ’brugte biler’. Ud fra bilmærket opsøgte betjentene straks en relevant bilforhandler i Hjørring for at få overblik over biler til salg af den aktuelle model.

”På vej tilbage fra bilforhandleren får de to politiassistenter øje på nogle personer, som ligner føreren af de blitzede køretøj. De forklarer, at de var med i køretøjet, og at føreren var et familiemedlem til dem, som p.t. befandt sig i en anden bil,” forklarer Michael Karstenskov. 

Via bilforhandleren skaffede politiet køreseddel på den prøvekørte bil og relevante fører – en ung mand, som nu kan se frem til en sigtelse og en bøde på 5.500 kroner samt en betinget/ubetinget frakendelse af kørekortet, afhængig af den præcise fartudmåling.

”Manden var ikke tidligere kendt af politiet. Det er han så nu. Vi kan ikke understrege alvoren nok her: Overhold hastighedsbegrænsningerne, også selv om du er glad for at køre bil. Der er liv og førlighed på spil,” betoner politikommissær Michael Karstenskov.

 

Anbefalet til dig