Bilist drikker øl under kørslen: Slingrer ned ad vejen med 8-årig på bagsædet

25/3/20 13:00

Christian Granhøj Skouboe

En kvik borger fik alarmeret politiet. Foto: Shutterstock
Vågen borger fik stoppet spritbilist, der havde 8-årig på bagsædet.

Tirsdag sidst på eftermiddagen var der en borger, som gjorde sig fortjent til en hædersmedalje. Med sin hurtige reaktion fik borgeren stoppet en spritbilist, der drak bajere på forsædet, imens en 8-årig pige sad bagi.

Det fortæller Midt- og Vestsjællands Politi i døgnrapporten onsdag. 

Klokken var netop slået 17.17, da politiet fik en anmeldelse om, at en kunde i Fakta, der lugtede af spiritus havde sat sig ind i en bil, som dog stadig holdt på parkeringspladsen. Politiets vagtcentral fik oplyst biltype og registreringsnummer, og en patrulje blev sendt til Hyrdehøjcentret i Roskilde, hvor bilen netop kørte fra stedet.

Havde lille pige på bagsædet

Den slingrede hen ad Hyrdehøj Alle, hvor bilen kørte over kantstenen på et helleanlæg, inden den svingede til højre ad Holbækvej, hvor politiet fik standset bilen. Føreren af bilen, en 49-årig mand fra København, blev testet med alkometeret, som viste at en promille over det tilladte. Føreren og en mandlig passager drak øl under kørslen, og på bagsædet sad en 8-årig pige.

Den 49-årige blev sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Politiet underrettede de sociale myndigheder om sagen i forhold til pigens tarv.