Bilister snyder sig foran med udspekuleret trick: Men politiet narrer de ikke

112
Færdselspolitiet lod sig ikke sådan narre. Foto: Shutterstock
Politiet uddelte klip og bøder til bilister, som benyttede bussluse og afsætningsplads til at komme foran i kø på motorvej

Mest læste i dag

Nordsjællands Politi var onsdag morgen på færdselskontrol på Helsingørmotorvejen ved Lundtofte.

Det fortæller politikredsen selv i en pressemeddelelse. 

Det skete på opfordring fra en bekymret borger, som havde kontaktet politiet med oplysning om, at en del bilister benytter busslusen og afsætningspladsen ved Lundtofte som gennemkørselsbane for at komme forbi morgenkøen på motorvejen.

Og det viste sig, at tippet fra borgeren var særdeles aktuelt, for på kontrollen fik 39 bilister en bøde på 2000 kroner, en betaling på 500 kroner til Offerfonden samt et klip i kørekortet for at overhale højre om. Fem af billisterne fik tillige en bøde for at køre i busslusen.

Ikke det værd for at spare et minut

"Det er både overraskende og bekymrende, at vi på relativ kort tid kan tage så mange bilister i at overtræde færdselsloven," siger Kenneth Grønberg, politikommissær og leder af operativ færdsel i Nordsjællands Politi og fortsætter:

"Den form for kørsel er til stor fare for færdselssikkerheden både for bilisterne og de mange mennesker, der hver dag benytter busstoppestedet ved Lundtofte. Det er helt enkelt uacceptabelt, at man ser stort på både lov og sikkerhed i forsøget på at spare et minuts tid om morgenen."

Nordsjællands Politi vil også fremover have strækningen på listen over steder, der skal have lidt ekstra opmærksomhed, så bilisterne skal ikke vide sig for sikre, når de kører på strækningen. 

 

Anbefalet til dig