Biljagt, slagvåben og intet kørekort - 21-årig fræser over for rødt lige foran en patrulje

07/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Foto: Rigspolitiet
En ung mand gjorde natten til tirsdag Østjyllands Politi interesseret i ham, da han kørte over for rødt lige for næsen af patruljevognen.

Mest læste i dag

En patrulje blev natten til tirsdag kl. 02.47 opmærksom på en bil, der med høj fart, og lige ved siden af politibilen, kørte over for rødt lys på Viby Ringvej. Patruljen satte efter bilen og tændte både horn og lygter, men bilen satte blot farten op og fortsatte ad Viby Ringvej mod nord med høj hastighed. 

I krydset ved C.A. Thyregods Vej/Johannes Ewalds Vej lykkedes det patruljen at få føreren til at standse bilen, og de tre personer i bilen blev alle anholdt og lagt i håndjern – de to passagerer blev dog kort efter løsladt igen, da der ved visitation af dem ikke blev fundet noget af interesse for politiet, det fortæller Østjyllands Politi. 

Den 21-årige mandlige fører af bilen forklarede, at han havde lånt den af sin bror, men han havde ikke noget kørekort og ville forsøge at stikke af fra politiet, da han godt var klar over, at han havde kørt over for rødt lys. Ved ransagning af bilen fandt betjentene at slagvåben, og den 21-årige mand endte derfor med fem sigtelser i alt. Han blev sigtet for at køre over for rødt lys, for ikke at efterkomme politiets anvisninger, for at køre med for høj hastighed, for kørsel uden førerret og for overtrædelse af våbenloven. 

Den 21-åriges 19-årige bror, der står som ejer af bilen, blev desuden sigtet for at have overladt sin bil til en person, der ikke har noget kørekort.

Anbefalet til dig