Blæste ud af dansk landevej med 157 km/t: Det skulle han aldrig have gjort

24/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Bilen her efterlod sig et bremsespor på 21 meter. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi
Mandag fortæller Midt- og Vestjylllands Politi om en chokerende hændelse, der illustrerer, hvorfor man ikke har fri hastighed på landets veje og stræder.  Det skriver politiet på Twitter.  Søndag kom bilen på billedet kørende på landevejen nær landsbyen Højslev, der ligger i Midtjylland. Her var færdselspolitiet på vejen med deres kontroludstyr, der målte bilen til at køre 157 kilometer i timen. Altså langt over den tilladte hastighed på en landevej i Danmark. Som jo bekendt er 80 kilometer i timen.  Men den høje hastighed blev lynhurtig farlig. Kun en kilometer efter at politiet havde blitzet bilen og dokumenteret den høje hastighed, torpederede bilen en anden bagfra.  Et 21 meter langt bremsespor vidner om, at bilisten forgæves forsøgte at få sin bil til at standse. Det mislykkedes. Heldigvis slap begge bilister med småskader, da der ikke skete alvorlig personskabe i forbindelse med ulykken.  "Der er altså en grund til, at hastighedsgrænsen hedder 80," skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter om ulykken, der kunne være gået grueligt galt.   

Mest læste i dag

Mandag fortæller Midt- og Vestjylllands Politi om en chokerende hændelse, der illustrerer, hvorfor man ikke har fri hastighed på landets veje og stræder. 

Det skriver politiet på Twitter. 

Søndag kom bilen på billedet kørende på landevejen nær landsbyen Højslev, der ligger i Midtjylland. Her var færdselspolitiet på vejen med deres kontroludstyr, der målte bilen til at køre 157 kilometer i timen.

Altså langt over den tilladte hastighed på en landevej i Danmark. Som jo bekendt er 80 kilometer i timen. 

157 hvor man højst må køre 80. Foto: Midt- og Vestjyllands Politi

Men den høje hastighed blev lynhurtig farlig. Kun en kilometer efter at politiet havde blitzet bilen og dokumenteret den høje hastighed, torpederede bilen en anden bagfra. 

Et 21 meter langt bremsespor vidner om, at bilisten forgæves forsøgte at få sin bil til at standse. Det mislykkedes. Heldigvis slap begge bilister med småskader, da der ikke skete alvorlig personskabe i forbindelse med ulykken. 

"Der er altså en grund til, at hastighedsgrænsen hedder 80," skriver Midt- og Vestjyllands Politi på Twitter om ulykken, der kunne være gået grueligt galt. 

 

Anbefalet til dig