Blev snuppet med 398 gram kokain i benzintanken

05/12/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

112
Fire mænd blev stoppet med 398 gram kokain i benzintanken. Foto: Shutterstock.com
Fire udenlandske statsborgere idømt fængsel og udvisning for narkotikasmugling.

Mest læste i dag

Fire udenlandske statsborgere ankom i april 2019 til Rødbyhavn i en bil. Bilen blev standset og undersøgt nærmere. Her blev der gennem Toldstyrelsens kontrol fundet 398 gram kokain gemt i bilens benzintank.

De fire i bilen blev anholdt af betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling, og da hverken føreren eller passagererne ville erkende ejerskab til kokainen, blev alle fire varetægtsfængslet, mens efterforskningen har fundet sted.

Ved en domsmandsret i Nykøbing F.  4. december 2019 blev de fire dømt skyldige. Tre af dem blev idømt 2 år og 6 mdr. ubetinget fængsel, mens den sidste afventer strafudmålingen. De blev alle udvist af Danmark for bestandig efter afsoning.

Blot få dage efter en anden dom

Dommen kommer blot få dage efter en anden dom i en sag, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling optog i Rødbyhavn i februar 2019. I denne sag blev der smuglet 1734 gram heroin og 1023 gram kokain ind i landet gemt i bagagerummet på en bil.

En 48-årig udenlandsk mand blev den 26. november 2019 idømt 6 års fængsel og udvisning af Danmark for bestandig af retten i Nykøbing F.

Heroinen og kokainen, som var gemt i bilens bagagerum, blev fundet af årvågne toldkonsulenter og sagen derefter efterforsket af Sydsjællands og Lolland-Falsters Politis Udlændingekontrolafdeling.

 

 

Anbefalet til dig