Børnelokker huserer ved skole: Nu griber ledelsen ind

19/02/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Modelfoto. To tilfælde af børnelokkeri får nu konsekvenser for eleverne på Ramløse Skole. Foto: Shutterstock
To tilfælde af børnelokkeri får nu skolens ledelse til at tage skeen i den anden hånd

Mest læste i dag

Den seneste uges tid har der været flere grimme hændelser omkring Ramløse Skole i Helsinge. 

Først blev en lille pige tilbudt slikkpinde af en fremmed mand og mandag i denne uge var det så en seksårig dreng, der blev lokket med is, hvis han ville stige ind i en ukendt mands bil. 

De to tilfælde får nu skolen til at tage drastiske midler i brug. 

Fremover får eleverne nemlig ikke samme frihed til at bevæge sig rundt på skolens område, som de er vant til. 

Elevernes område indskrænkes

For at sikre elevernes sikkerhed har skolens ledelse nemlig besluttet, at de indskrænker det udeområde, som eleverne må opholde sig på. 

Det var nemlig netop på et område nær skolens parkeringsplads, at den seksårige elev blev antastet. Her har børnene hidtil måtte færdes, men det er slut nu. 

"Vi indskrænker skolens område en smule for, hvor de må være i pauser og fritidsordning. Fremover må de kun være der, hvor vi med sikkerhed ved, at der er godt opsyn med børnene," siger skoleleder Thomas Nørregaard fra Ramløse Skole.

Selvom de to tilfælde nu fører til en indskrænkelse, opfordrer skolelederen til, at man holder hovedet koldt, selvom hændelser fylder både i snakken i lokalområdet og hos de forældre, som har børn påskolen. 

I begge tilfælde har børnene heldigvis sagt fra overfor mændene, ligesom de hurtigt har henvendt sig til skolens personale eller andre voksne. 

 

 

Anbefalet til dig