Børnelokker på spil: Nu advarer skolen

26/8/20 08:15

Sarah Steenfeldt

Modelfoto: Shutterstock.com
En episode som skete mandag, har nu fået skolen til at advare forældre og børn, om at der er en mulig børnelokker på spil.

Tre elever fra Rasmus Rask-Skolen i Odense, blev mandag eftermiddag mellem klokken 13.00 og 15.30 tilbudt slik af en person i skolegården - han beskrives som en mand eller en stor dreng. Det skriver TV 2 Fyn.

De tre elever fra 1. klasse fortalte ikke om episoden til nogen på skolen, men fortalte deres forældre om det, da de kom hjem. 

Han havde spurgt de tre drenge om de ville have noget slik, men det sagde drengene nej tak til, og gik væk fra manden. 

Nu oplyser skoleleder Lasse Bach Sørensen, forældrene til skolens elever.

“Sådan en oplevelse skal vi tage alvorligt. Derfor denne orientering,” skriver han. 

De tre drenge fortæller at manden eller den store dreng som tilbød dem slik, efterfølgende gik ind i hallen - de nævner også en sort bil.

For at skærpe sikkerheden vil skolen i den kommende tid være ekstra på vagt, og snakke med børnene om at man ikke må gå med voksne man ikke kender. De vil også tale med børnene om ikke at færdes alene, men at de i stedet følges flere stykker sammen. Derudover har børnene fået besked på at kontakte en voksen med det samme, hvis de oplever noget usædvanligt på skolen.

Forældrene til skolens elever opfordres også til at snakke med deres børn om episoden. 

Hændelsen er blevet anmeldt til politiet, af en forælder til en af de tre drenge.

Det er sket før

Skolen har tidligere oplevet en episode, som ligner mandagens episode. Sidste år i september, fortalte en 8-årig dreng, at han var blevet stoppet af en mand, da han var på vej hjem fra skolen. Manden havde en sort kassevogn og havde spurgt drengen om ikke han ville med ind i bilen og have noget slik. Det ville den 8-årige dreng ikke og han skyndte sig i stedet at løbe væk.

Det oplyser TV 2 Fyn, som også dengang var i kontakt med skoleledern, fra Rasmus Rask-Skolen.