Dramatisk politijagt: Ung mand starter dagen som indbrudstyv - ender med seks sigtelser i alt

Begivenhederne udviklede sig i et hæsblæsende tempo. Foto: Politi.dk
En 28-årig sluttede torsdagen med en del flere pletter på sin straffeattest end han havde, da han vågnede op.

Mest læste i dag

En privat bolig blev udsat for indbrud på Nørlangvej i Vadum torsdag eftermiddag. Indbrudstyven fik adgang til huset gennem et vindue, der blev brudt op. Tyven efterlod fodaftryk inden for huset, hvorfor spor af færden i hele huset var tydelige. Blandt de stjålne genstande var diverse lamper. Tyven forlod gerningsstedet gennem det opbrudte vindue.

Det fortæller Nordjyllands Politi. 

Videoovervågning så indbrudstyven på adressen, hvorfor en patrulje rykkede ud til stedet. Da de ankom, var der dog ingen på adressen længere. To yderligere patruljevogne ankom til stedet og søgte efter gerningsmanden i området. En personbil blev kort efter observeret, hvor føreren stemte overens med signalementet fra overvågningen. 

En patrulje aktiverede deres patruljevogns sirener, hvorfor personbilen satte op i fart. Efter en kort eftersættelse standsede personbilen brat. Føreren af bilen sprang ud af bilen og forsøgte at stikke af til fods. Patruljen indhentede ham hurtigt og lagde ham i håndjern. I bilen blev kostervalg fra huset på Nørlangvej fundet. Kl. 15:26 blev indbrudstyven, en 28-årig mand, derfor sigtet og anholdt for indbruddet.

Derudover blev der fundet 70 gram amfetamin i mandens personbil. Manden havde desuden ingen førerret til personbil, og bilen var ikke indregistreret. Nummerpladerne var også stjålet. En efterfølgende narkometertest viste derudover, at manden var påvirket af amfetamin og kokain.

Den 28-årige mand blev derfor også sigtet for brud på lov om euforiserende stoffer, kørsel i narkopåvirket tilstand, tyveri af nummerplader, mangel på registrering og kørsel uden førerret.

Anbefalet til dig