Drukaften endte i katastrofe: Spritbilist gav hundelufter fingeren og kørte galt

26/03/2024

Mathias Busekist

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En druktur endte søndag aften i en sand katastrofe.

Mest læste i dag

Søndag aften blev Kirkevejs beboere vækket af et højt brag uden for deres vindue.

Hurtigt fandt man ud af, hvad der havde lavet den voldsomme larm.

Det var en lille, ældre Mazda 3, som kort forinden var kommet i høj fart fra rundkørslen ved Spar med retning mod kirken, men som aldrig nåede så langt.

For undervejs fandt han det nødvendigt at give en hundelufter fingeren.

"Jeg kommer gående med hunden, og så kommer der den her bil kørende i høj fart. De kørte stærkt, rigtigt stærkt. Jeg prøver lige at vifte et par gange med armen for at få dem til at sætte farten ned; med det resultat, at de ruller vinduerne ned, gasser op og giver mig fingeren."

Sådan udtaler et øjenvidne til Sjællandske Nyheder, som var ude med sin und ved 21-tiden ved selv samme kirke.

Årsagen til, at han bad føreren om at sætte farten ned, var ikke kun for andres sikkerhed, men også for hans egen. Kort inden kirken holder der tre kassevogne, der tilhører håndværkere, der for tiden renoverer et hus over for kirken.

"Det resulterede så i, at de ikke så den kassevogn, der holdt på hjørnet, og rammer bagenden af den, så bilen ryger over i den modsatte side, ned gennem hegnet, tværs over en have og ender i et brændeskur," fortsætter vidnet.

Ifølge Nordsjællands Politi var bilisten, en 22-årig mand fra Græsted, formentlig beruset.

De skriver i døgnrapporten, at han blev bragt til hospitalet for at få taget blodprøve efter uheldet. En passager i bilen blev ligeledes bragt til hospitalet.

På stedet ankom både politi, beredskab, flere ambulancer, en akutlægebil samt en akutlægehelikopter. Helikopteren blev der dog ikke brug for, hvorfor den hurtigt kunne forlade stedet igen.

I bilen sad føreren fastklemt, og han måtte skæres fri fra stedet, inden han kunne tages med på hospitalet.

Anbefalet til dig