En ny trend? Voldsmænd tømte pulverslukker ud over teenager

31/07/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Tre unge på scooter generede først et kærestepar, hvorefter de tømte pulverslukker ud over en 16-årig. Heldigvis var politiet på stedet.

Mest læste i dag

Tirsdag aften ved 21.30-tiden gik en 27-årig mand og hans kæreste tur på en sti ved Bysmedevej i Tilst, da de fik øje på en scooter med tre unge mænd på komme kørende bagved dem. Manden og kæresten gik herefter ind til højre ad en sti, mens scooteren kørte til venstre. 

Kort efter vendte scooteren dog om, og de tre unge mænd kom kørende hen til kæresteparret og begyndte helt umotiveret at råbe skældsord efter dem i en truende tone. Pludselige spyttede ham der sad bagerst på scooteren, den 27-årige mand i hovedet, hvorefter de tre personer kørte væk fra stedet. Kæresteparret løb også væk og gemte sig, mens de ringede efter politiet. Der blev sendt flere patruljer til stedet, heriblandt en hundepatrulje, for at søge efter scooteren med de tre unge mænd på. Det fortæller Østjyllands Politi i deres døgnrapport. 

Hundepatruljen så på

Ved Tilst Vestervej fik hundepatruljen øje på en mørk scooter uden lys på og med mindst to personer på, der kom kørende mod patruljebilen. Samtidig kom en 16-årig dreng gående på fortovet, og scooteren satte farten ned og søgte hen mod drengen. Pludselige tændte én af personerne på scooteren for en pulverslukker, som han tømte ud over den 16-årige dreng, hvorefter scooteren kørte fra stedet. Hundepatruljen, der havde været vidne til episoden, satte med det samme efter scooteren, der blev standset kort efter. 

På scooteren sad tre drenge på 16, 17 og 17 år, der alle blev anholdt. Ingen af dem havde hjelme på, til gengæld var de stadig i besiddelse af pulverslukkeren, der blev sikret til sagen. Scooteren havde ikke nogen nummerplade på, og da tændingen var opbrudt, havde betjentene mistanke om, at den var brugsstjålet, hvorfor den også blev taget med af politiet. 

Den 16-årige fører af scooteren er foreløbigt sigtet for to tilfælde af vold, for at køre med passagerer på knallerten, for manglende nummerplade, for at have kørt uden lys på, for ikke at have brugt styrthjelm og for ikke at have efterkommet politiets anvisninger, da patruljen gjorde tegn til, at han skulle standse. De to drenge, der sad som passagerer, er begge foreløbigt sigtet for de to tilfælde af vold, for at have siddet som passagerer på scooteren og for ikke at have brugt styrthjelm. 

 

Anbefalet til dig