Enker advares: Svindlere slår plat på dødsfald

18/11/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Svindlerne går specifikt efter kvinder, der netop har mistet deres partner. Foto: Shutterstock
Politiet advarer mod svindlere, der går målrettet efter enker.

Mest læste i dag

Politiet kommer nu med en advarsel igennem den side, der hedder Mit Digitale Selvforsvar. Siden skal bruges til at ruste danskerne, så de er bedre forberedt på de svindel-emails og fup-sms'er, som er nogle af svindlernes yndlingsvåben for tiden. Derfor tages den også i brug nu, hvor flere enker har oplevet flere forsøg på grov svindel. 

"I disse dage oplever vi, at enker i forbindelse med nyligt dødsfald bliver udsat for fup-opkald, hvor de bliver franarret personfølsomme oplysninger og får stjålet penge fra deres konti," skriver politiet - og fortsætter:

"Gerningsmanden ringer og udgiver sig for at være fra Skifteretten eller Borgerservice og spørger efter borgerens NemID oplysninger for at kunne oprette en konto."

Derfor indskærper politiet nok en gang, at man aldrig skal fortælle sine personlige oplysninger til fremmede i telefonen, over emails, på nettet eller i sms'er. Hverken Skifteretten, Borgerservice eller andre offentlige myndigheder vil nogensinden bede en om at udlevere detaljer om ens NemID over telefonen. 

Anbefalet til dig