Far og søn i heltedåd: Stod op for en tår vand - opdagede den var helt gal med genboens hus

En af indbrudstyvene er fortsat på fri fod. Foto: Rigspolitiet
En far og en søn handlede snarrådigt, da indbrudstyve var på spil i genboens hus.

Mest læste i dag

Et par meget opmærksomme genboer var natten til onsdag med til at fange en indbrudstyv på Nørre Boulevard i Randers. En mand i 50’erne stod op omkring kl. 00.40 for at få lidt vand, da han ud af sit vindue så lys tændt hos genboen og to mænd, der luskede rundt indenfor. Da han vidste, at genboen ikke var hjemme, vækkede han sin kone og bad hende ringe 112, mens han selv gik ud for at se nærmere på sagen. 

Det oplyser Østjyllands Politi i deres døgnrapport. 

Da faderen opdagede de to mænd foran genboens hus, spurgte han, hvad de lavede. De virkede noget nervøse og svarede, at de var i gang med at flytte. Den troede manden ikke på, og han bad dem blive på stedet. Begge mænd begyndte dog at løbe med manden i hælene. Undervejs gled den ene i noget grus, og den hurtige genbo holdt ham fast i samarbejde med sin søn, som også var vågnet og var kommet ilende til hjælp. 

Kort efter dukkede en patrulje op, der kunne overtage den anholdte – en 28-årig mand. Ud over en sigtelse for indbrud, fik han også en sigtelse for besiddelse af narko, da betjentene fandt en mindre mængde amfetamin og kokain i hans lommer. 

Østjyllands Politi hører meget gerne fra den anden mand, som løb fra stedet. Alternativt hører politiet også gerne fra borgere, som har tip, der kan føre til den anden gerningsmand. 
 

Anbefalet til dig