Flammerne åd 59 biler: Fem anholdt for at starte brandene

Modelfoto. Sensommeren i Aarhus var præget af duften af brændt gummi. Foto: Shutterstock
Politiet har anholdt fem person, som mistænkes for at have stået bag bilbrandene.

Mest læste i dag

I sensommeren blev mange aarhusianere utrygge, da bilbrande prægede en del af byen. Torsdag fortæller Østjyllands Politi dog på Facebook, at efterforskningen har bragt dem på sporet af fem mistænkte, der nu er blevet lagt i håndjern. 

Tre af de fem sidder netop nu varetægtsfængslet, og Østjyllands Politi vil ikke udelukke, at flere anholdes i den nærmeste fremtiden. Derudover fortæller politiet også, at de mange sager om bilbranden ingen forbindelse har til hinanden. 

"Ingen af sagerne med de anholdte har forbindelse til hinanden, og der er formentlig forskellige motiver til brandene, som blev påsat i Tilst, Højbjerg og Aarhus V," skriver Østjyllands Politi på Facebook. 

Derudover forklarer politiet også, at selvom de måske en gang imellem ser ud til at være bagud, så er der ikke tale om nøl. 

"Efterforskning kan nogle gange tage tid. Der skal analyseres spor, afhøres en del personer, måske sikres overvågning, elektroniske spor og meget andet. Det er efterforskningsskridt, som vi ikke fortæller jer om undervejs, for gerningsmændene skal jo ikke vide, hvad vi laver. Så selv om vi umiddelbart ser ud til at være bagud – så betyder det ikke nødvendigvis, at vi ikke opklarer sagerne i sidste ende."

Anbefalet til dig