Floptyveri af havetraktor sender øjeblikkeligt 21-årig bag tremmer

24/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Foto: Rigspolitiet
Tyveri af en havetraktor gjorde, at 21-årig mand skal ind og brumme i fem måneder.

Mest læste i dag

En 21-årig mand blev fredag morgen idømt en straksdom på fem måneders fængsel, da han ved Retten i Aarhus blev fremstillet i grundlovsforhør sigtet for indbrud begået den 22. april på Jelshøjvej i Mårslet. Her overraskede en borger to mænd, der havde brudt ind i et skur og var i færd med at stjæle en havetraktor. Det beretter Østjyllands Politi. 

De to mænd nåede at køre fra stedet med uforrettet sag, men borgeren fik taget et billede af deres bil og kunne give et godt signalement af den ene af dem. Borgeren blev senere indkaldt til en fotokonfrontation, hvor han mellem 10 personer, der alle kunne passe på signalementet, skulle udpege gerningsmanden, hvilket borgeren gjorde uden at tøve. 

Den mistænkte var identisk med en 21-årig mand fra Klovborg, der havde været prøveløsladt siden oktober, efter at have afsonet dom for røveri. Torsdag morgen kørte politiet så ud for at lede efter den 21-årige på en adresse i Hasselager, hvor hans forældre bor. På parkeringspladsen holdt den bil, som borgeren havde set køre væk fra gerningsstedet, og da betjentene bankede på, var det den 21-årige mand, der lukkede op. Han blev med det samme anholdt og sigtet for indbrud. 

Da den 21-årige mand var blevet prøveløsladt, havde han tre måneder tilbage af sin afsoning. De tre måneder skal han nu afsone plus to ekstra måneder for det nye forhold. Han fik derfor en samlet straksdom på fem måneders fængsel til direkte afsoning. 

Anbefalet til dig