Forældrepar klemte uønsket datter ihjel: Nu har de fået deres dom

Foto: Shutterstock

Tirsdag er et forældrepar blev dømt i Østre Landsret for i forening at have dræbt deres seks uger gamle datter

Tirsdag er et forældrepar i Østre Landsret blev idømt 14 års fængsel hver. Forældreparret er blevet dømt for at have dræbt deres seks uger gamle datter ved vold ved klemning. Den efterfølgende obduktion har vist, at hun havde 31 ribbensbrud.

Læs også

Advarer danskerne: Mange har fortrudt

Det skriver Ritzau.

Dommen i Østre Landsret har dermed stadfæstet den dom, som forældrene fik i Retten i Glostrup tilbage i januar i år.

Retten fandt det bevist, at den lille pige døde som følge af skader, der var blevet påført, fordi hun var blevet klemt. Ifølge rettens dom var forældrenes motiv, at de ikke ønskede datteren, og at de også havde forsøgt at fordrive fosteret.

Ifølge Ritzau blev voldet udøvet på enten Herlev Hospital eller Rigshospitalet, om end det ikke kan udelukkes, at volden er sket begge steder. Den lille baby var indlagt på hospitalet, fordi hun blev født tre måneder for tidligt.

Retten nåede derfor frem til, at det var moren, 25-årige Rand Yaseen, og faren, 35-årige Mohamad-Bager Faieq Hussein Al-Jeboury, der havde forårsaget den lille piges død.

Østre Landsrets dom er – som udgangspunkt – endelig. Det vil kun være muligt at genoptage en straffesag, såfremt der er tale om helt særlige situationer. Derfor vil det kun være i tilfælde af, at der dukker nye afgørende oplysninger op, at det vil være aktuelt.

Farens forsvarer, Karoline Normann, har dog endnu ikke opgivet sagen. Hun og advokat Martin Andersen, der var forsvarer for barnets mor, har nemlig søgt bistand hos en amerikansk ekspert Ifølge Karoloine Normann har denne ekspert udtalt, at skaderne ikke nødvendigvis er forårsaget af vold, men derimod kunne være forårsaget af sygdom.

Læs også

Populært produkt lander i de danske Lidl butikker: Udsolgt på få timer over hele Europa

Derfor vil Karoline Normann nu forsøge at foranledige, at faren kan blive undersøgt, hvilket skal gøres med henblik på at se, om der kan påvises en eventuel sygdom, som babyen kan have arvet, og som dermed kan have forårsaget skaderne.