Fuld fart hen til skolen: Forældre ignorerer både fartgrænser og færdselslov

14/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Det går ofte lige lovligt hurtigt, når poderne skal afleveres i skolen. Foto: Shutterstock
Resultaterne af politiets landsdækkende færdselskontroller på Danmarks skoleveje er deprimerende læsning.

Mest læste i dag

Selvom Rigspolitiet havde meldt vidt og bredt ud om aktionen, så det forhåbentligt kunne have en dæmpe effekt på de mange fartglade forældre, som hver dag henter og bringer børn til danske skoler, så hjalp det ikke meget. Nu er tallene gjort op og det er vidst ingen overdrivelse, hvis man konkluderer, at der er et stykke vej endnu, før de danske skoleveje er helt sikre at færdes på. 

Det fortæller Rigspoltiiet i en pressemeddelelse. 

Ved kontrollerne på skolevejene blev der samlet i uge 2 konstateret lidt over 4.000 forseelser, heraf:

• 2.694 hastighedsovertrædelser af den generelle hastighed i byerne og 628 overtrædelser af den skiltede hastighed
• 44 voksen benyttede ikke sikkerhedssele og i 36 tilfælde var børnene ikke fastspændt
• 23 benyttede håndholdt mobiltelefon under kørslen
• 85 havde mangelfuld eller forkert lygteføring 

Samtidig har politiet kunnet konstatere, at mange bilister stadig ikke respekterer skiltningen, som er opsat ved skolerne. Typisk er der indkørsel forbudt i et given tidspunkt på vejene, som fører direkte op til skolerne, således at skolebørnene kan færdes sikkert, når de skal møde ind på skolerne, og denne skiltning respekterer bilisterne altså ikke.

"Derfor må vi henstille til, at bilisterne anvender lovlige parkeringsarealer, og respekterer skiltningen, når børnene skal sættes af," udtaler politiassistent Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i pressemeddelelse. Inden han fortsætter:

"Vi har også konstateret, at der stadig er cyklister, som kører uden lys i lygtetændingstiden og cykler på fortovet eller modsat kørselsretningen på cykelstien, og så er farten blandt bilisterne stadig for høj på skolevejene, selvom antallet af hastighedsovertrædelser er lavere i år i forhold til samme periode sidste år". 

Ved skolevejs-kontrollerne på samme tidspunkt i 2019 registrerede Rigspolitiet lidt over 3900 forseelser, hvor hovedparten var hastighedsovertrædelser.

Anbefalet til dig