Fuld traktorfører i kaotisk politijagt gennem dansk by

13/11/20 10:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Rigspolitiet
En ganske almindelig færdselskontrol udvikler sig højdramatisk.

Midt- og Vestjyllands Politi fik virkeligt deres sag for i Skarridsøgade i Jyderup ved Holbæk torsdag kort efter middag. Her udviklede en ganske almindelig færdselskontrol sig dramatisk, da en fuld traktorfører forsøgte at stikke af. Det fortæller politikredsen i døgnrapporten fredag. 

Klokken var netop slået 13.15, da en patrulje gav føreren af en traktor tegn til at standse til en rutinekontrol. Føreren standsede dog ikke det store køretøj, men flygtede fra patruljen igennem Jyderup by, hvor han kørte på fortov, cykelsti og herefter ud på en mark.

Det lykkedes politiet at standse traktoren på Holbækvej, hvor føreren, en 65-årig mand fra Jyderup, oplyser Midt- og Vestsjællands Politi. 

Gemmer på flere hemmeligheder

Da betjentene fik sig en snak med føreren, så viste det sig at være påvirket af spiritus over det tilladte.

Han var desuden frakendt førerretten og der var ikke tegnet den lovpligtige ansvarsforsikring på traktoren. Den 65-årige blev sigtet for de mange færdselslovsovertrædelser, både for den hasarderede kørsel væk fra politiet, spirituskørsel, kørsel i frakendelsestiden og manglende forsikring. Han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, som skal vise, hvor høj hans promille var under kørslen.

Midt- og Vestsjællands Politi fortæller i døgnrapporten, at den 65-årige traktorfører blev løsladt efter blodprøveudtagelsen, men han kan forvente at høre mere fra politiet i sine sager, understreges det.