Granat fra 2. verdenskrig finder vej til dansk genbrugsplads

29/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Modelfoto. EOD har ikke oplyst, hvilken type granat, der blev fundet på pladsen. Dette er en håndgranat fra sovjet, der - ligesom den fundne granat - stammer fra 2. verdenskrig. Foto: Shutterstock
Både politiet og ammunitionsrydningstjenesten blev varskoet, da der blev fundet en granat på en genbrugsplads i Nordsjælland.

Mest læste i dag

Nordsjællands Politi har onsdag et opsigtsvækkende punkt på døgnrapporten. Politikredsen kan nemlig fortælle, at en borger tirsdag middag anmeldte et fund udover det sædvanlige til politiet.

Klokken 12.46 blev det nemlig anmeldt, at der var fundet en genstand på affaldssorteringspladsen på Hornbækvej i Espegærde, der muligvis kunne være en granat. Anmelderen sendte et billede af granaten til Nordsjællands Politi. Politiet sendte billedet videre til EOD, som er forkortelsen, der dækker over hærens ammunitionsrydningstjeneste

Her vurderede fagfolkene fra militæret, at der formentlig var tale om en håndgranat fra 2. verdenskrig, og de overtog derfor sagen. 

JV

Her finder du de mest populære JV nyheder og breaking nyt. Altid først med de bedste historier fra JydskeVestkysten. Alt fra 112 nyt til lokale historier.

Anbefalet til dig