Gravide Louise Borglit blev dræbt i Elverparken i 2016: Nu er 28-årig mand sigtet

06/05/2022

Sarah Steenfeldt

112
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fredag den 4. november 2016 blev Louise Borglit dræbt i Elverparken. Nu er en 28-årig mand sigtet for drabet.

Mest læste i dag

I over fem år har drabet på Louise Borglit været uopklaret.

Den unge kvinde der var gravid med sit første barn, blev en regnful novemberaften stukket ihjel i Elverparken. Hun var ude og lufte sin søster og svogers hund, da hun blev overfaldet og kort efter døde af skaderne.

Nu lader det dog til, at der et gennembrud i den tragiske sag.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse fredag morgen.

Det oplyses også, at den drabssigtede mand fremstilles i grundlovsforhør fredag formiddag.

Københavns Vestegns Politi oplyser at de igennem en længere tid efterforsket imod den 28-årige mand, som er dømt for anden kriminalitet og i den forbindelse afsoner en fængselsstraf. Derfor skete anholdelsen i går i det fængsel, hvor manden afsoner.

Efterforskning endnu ikke afsluttet

”Vi har nu tilvejebragt et mistankegrundlag, som gør, at vi har sigtet manden for drab. Det er dog vigtigt at understrege, at efterforskningen hermed ikke er slut. I den næste tid foretager vi yderligere en række efterforskningsskridt, hvorefter sagen overdrages til anklagemyndigheden, som så tager stilling til, om der skal rejses tiltale i sagen”, siger vicepolitiinspektør Peter Malmose.

Den 28-årige mand vil blive fremstillet i grundlovsforhør her til formiddag. 

”Anholdelsen er sket efter en lang og vedholdende efterforskningsindsats og det arbejde fortsætter. Samtidig har vi modtaget rigtig mange henvendelser i denne sag fra borgerne, og det vil jeg gerne benytte denne lejlighed til at sige tak for,” siger Peter Malmose.

I forbindelse med efterforskningen har Københavns Vestegns Politi fået vigtig bistand af Rigspolitiet, flere andre politikredse og Politiets Efterretningstjeneste.

”Dette har været en kompliceret og derfor meget langstrakt efterforskning. Vi håber at anholdelsen og sigtelsen kan være det første skridt frem mod en form for afklaring af denne alvorlige drabssag. Selvfølgelig først og fremmest hos Louise Borglits efterladte – men også i lokalsamfundet i Herlev”, siger Peter Malmose.

Anbefalet til dig