Helt vildt: 18-årig mand fra Lolland tiltalt for overtrædelse af 99 forhold

28/10/22 16:53

Nicolai Busekist

Foto: Rigspolitiet
En 18-årig mand fra Lolland var tiltalt for overtrædelse af 99 forhold, hvoraf han blev fundet skyldig i 93 af dem.

For nylig blev der i Retten i Nykøbing Falster afsagt dom i en sag mod en 18-årig mand fra Lolland.

Den unge mand var tiltalt for overtrædelse af intet mindre end 99 forhold, der omhandlede blandt andet vold og trusler mod institutionspersonale, indbrud, biltyverier samt vanvidskørsel i København.

Til trods for sin unge alder, var den 18-årige mand fra Lolland allerede kendt for flere strafbare forhold hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Sagen har været behandlet som en nævningesag, der har strukket sig over syv retsdage fordelt på august og september 2022.

Den 18-årige mand blev ikke fundet skyldig i alle 99 forhold. Derimod blev han fundet skyldig i 93 af dem. Som følge af sine personlig forhold er han blevet idømt anbringelse på en lukket institution.

Manden blev anholdt af betjente fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi den 20. maj 2022. Det var politiets udlændingekontrolafdeling, der stod for at anholde ham ved Guldborgsundcenteret i Nykøbing Falster.

I denne forbindelse blev han sigtet for en lang række forhold af tyverier fra varebiler tilhørende firmaer og offentlige institutioner. Desuden blev han også sikret for andre strafbare forhold, hvorfor han blev varetægtsfængslet dagen efter.

Efter sigende oplevede Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at der var en stor stigning i antallet af tyverier fra varebiler i både marts, april og maj i år.

De mange tyverier fandt sted over det meste af politikredsen, men det var primært Lolland og Falster, der var hårdt ramt i denne periode.

Leder af udlændingekontrolafdelingens efterforskningsenhed, Carsten Høj Hansen, fortæller, at de via analysearbejde og efterforskning fandt frem til den 18-årige mand.

"Vi stod med en akut udfordring med den kraftige stigning af tyverier, som selvfølgelig skabte frustrationer for de håndværkere og offentlige ansatte, tyverierne var gået ud over," siger han, og fortsætter:

"Derfor satte vi en målrettet indsats mod tyverierne i gang. Og vores analysearbejde og efterforskning gav ret hurtigt resultater, hvilket betød at vi fik spottet den 18-årige, og sat ham i forbindelse med tyverierne."