Hensynsløs: Flugtbilist kører over fortovet, krydser midterrabatten og tager forkert vej i rundkørsel

11/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Den 22-årige var i forvejen kendt af politiet. Foto: Politi.dk
Tirsdag ved middagstid genkendte en patrulje føreren af en personbil på Vestergade i Køge. Betjentene vidste, at bilisten ikke havde generhvervet sit kørekort. Politiet ville derfor standse personbilen til en kontrol af føreren og køretøjet, men føreren valgte istedet at sætte hastigheden op for at køre fra politiet. Politiet fulgte efter ad Vestergade – Ringvejen – Københavnsvej – Jersie Strandvej – Parkvej og videre ad Åsvej til landsbyen Jersie, hvor politiet mistede kontakten til personbil. Undervejs havde føreren flere gange kørt over for rødt lys, kørt på fortovet, kørt over midterrabatten, kørt i den forkerte side af vejen og kørt den forkerte vej rundt i en rundkørsel. Under den hensynsløse kørsel måtte flere bilister både i krydset Værftsvej-Københavnsvej og i rundkørslen ved Jersie Strandvej-Åsvej foretage blokadeopbremsninger for at undgå at blive påkørt. Stort kontantbeløb beslaglagt  Flere patruljer i den østlige del af politikredsen ledte efterfølgende eftere den hvide personbil af mærket BMW 3-serie, hvis fører er genkendt af politiet som en 22-årig mand fra Køge. Hverken bilen, hvis nummerplade politiet har aflæst, eller den mistænkte fandt politiet trods intensiv eftersøgning, efter at bilen forsvandt i Jersie-området. Kl. 22.45 traf en patrulje den efterlyste personbil i krydset Tåstrupvej – Åsvej, Solrød Strand. Føreren var nu en 20-årig mand fra Store-Heddinge, som intet havde med den tidligere biljagt at gøre. Den 20-årige var dog i besiddelse af et større kontantbeløb, hvoraf politiet beslaglagde knap 5.800 kr., som han skyldte i sagsomkostninger til staten. Den beslutning var han dog ikke tilfreds med, så politiet skal nu have prøvet beslaglæggelsen af pengene ved en domstol. Den 20-årige fik lov at fortsætte sin kørsel i bilen efter denne politiforretning. Politiet leder fortsat efter den mistænkte, 22-årige fra Køge til sigtelse og afhøring i anledning af kørslen i bilen. Politiet i Køge hører gerne fra personer eller bilister, der enten har bemærket bilens hensynsløse kørsel eller som bilist at have foretaget opbremsninger eller lignende for at undgå sammenstød. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Mest læste i dag

Tirsdag ved middagstid genkendte en patrulje føreren af en personbil på Vestergade i Køge. Betjentene vidste, at bilisten ikke havde generhvervet sit kørekort.

Politiet ville derfor standse personbilen til en kontrol af føreren og køretøjet, men føreren valgte istedet at sætte hastigheden op for at køre fra politiet. Politiet fulgte efter ad Vestergade – Ringvejen – Københavnsvej – Jersie Strandvej – Parkvej og videre ad Åsvej til landsbyen Jersie, hvor politiet mistede kontakten til personbil.

Undervejs havde føreren flere gange kørt over for rødt lys, kørt på fortovet, kørt over midterrabatten, kørt i den forkerte side af vejen og kørt den forkerte vej rundt i en rundkørsel. Under den hensynsløse kørsel måtte flere bilister både i krydset Værftsvej-Københavnsvej og i rundkørslen ved Jersie Strandvej-Åsvej foretage blokadeopbremsninger for at undgå at blive påkørt.

Stort kontantbeløb beslaglagt 

Flere patruljer i den østlige del af politikredsen ledte efterfølgende eftere den hvide personbil af mærket BMW 3-serie, hvis fører er genkendt af politiet som en 22-årig mand fra Køge. Hverken bilen, hvis nummerplade politiet har aflæst, eller den mistænkte fandt politiet trods intensiv eftersøgning, efter at bilen forsvandt i Jersie-området.

Kl. 22.45 traf en patrulje den efterlyste personbil i krydset Tåstrupvej – Åsvej, Solrød Strand. Føreren var nu en 20-årig mand fra Store-Heddinge, som intet havde med den tidligere biljagt at gøre. Den 20-årige var dog i besiddelse af et større kontantbeløb, hvoraf politiet beslaglagde knap 5.800 kr., som han skyldte i sagsomkostninger til staten. Den beslutning var han dog ikke tilfreds med, så politiet skal nu have prøvet beslaglæggelsen af pengene ved en domstol. Den 20-årige fik lov at fortsætte sin kørsel i bilen efter denne politiforretning.
Politiet leder fortsat efter den mistænkte, 22-årige fra Køge til sigtelse og afhøring i anledning af kørslen i bilen.

Politiet i Køge hører gerne fra personer eller bilister, der enten har bemærket bilens hensynsløse kørsel eller som bilist at have foretaget opbremsninger eller lignende for at undgå sammenstød. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Anbefalet til dig