Hjælp mig hjem! Nu beder politiet danskerne om hjælp

Foto: Shutterstock

Kender du den lille hund? Så hører politiet rigtig gerne fra dig.

Fredag formiddag har Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi udsendt en fremlysning.

Læs også

Efter pres: Nu ændres dansk biograffilm

Tidligere i dag blev en lille hund nemlig indfanget på Gottliebsvej i Næstved. Det er en hunhund, ca. tre år gammel og formentlig en yorkshireterrier, oplyser politiet.

Hunden har et rødt halsbånd med "diamanter" på, men ikke noget hundetegn, og den er chippet - men med en udenlandsk chip.

Hvis du kender hunden, så hjælp den hjem igen ved at ringe til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4.

Tidligere i dag blev en lille hund  indfanget på Gottliebsvej i Næstved. Det er en hunhund, ca. tre år gammel og formentlig en yorkshireterrier, oplyser politiet. Foto: Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi.

Den tid på året

Udover at holde styr på sin hund, så skal hundeejere også være ekstra opmærksomme i denne tid.

I det kolde og våde vejr trives luftvejsinfektioner, og det er ikke kun blandt os mennesker, men også blandt vores hunde.

Kennelhoste er en af de mest almindelige luftvejssygdomme i vinterhalvåret, og den er desværre yderst smitsom. Der er heldigvis hjælp at hente, både når det kommer til forebyggelse, og hvis uheldet skulle være ude.

Det oplyser Agria Dyreforsikring i en pressemeddelelse. 

Symptomer på kennelhoste

“Som navnet antyder, så er det mest tydelige symptom, at hunden hoster,” forklarer Mogens Brix, dyrlæge hos Agria Dyreforsikring. 

“Hosten er højlydt og lyder hult, nærmest som om hunden har fået noget galt i halsen. I de fleste tilfælde er hunden frisk, men hoster meget. Ved intensiv hoste kan nogle hunde kaste op. Tilstanden er ofte værst om natten og kan minde om kighoste hos børn.”

Foto: Agria Dyreforsikring.

Symptomerne viser sig fem til ti dage efter selve smitten har fundet sted, og der kan gå op til to uger før hosten begynder at aftage.

Råd til hundeejere

Hvis du mener, at din hund er blevet smittet med kennelhoste, så er det vigtigt at holde øje med hundens temperatur. Tag den gerne to gange dagligt, fortæller Mogens Brix.

“De fleste hunde kommer sig over sygdommen med en god portion hvile og varme, så længe de hverken har feber, altså over 39 grader, eller udviser tegn på en nedsat almentilstand.”

Unge og ældre hunde, særligt dem der er svage, kan dog opleve et sværere sygdomsforløb, hvor de ud over feber også får det alment dårligt, bliver forpustede og kan få vejrtrækningsbesvær. Sker det, kan det være nødvendigt at få hunden tilset hos en dyrlæge.

Genrefoto: Shutterstock.

“Er du på nogen måde i tvivl, så kontakt altid dyrlægen så I kan finde ud af, om hunden skal behandles. I visse tilfælde hvor hunden har det meget dårligt, kan det være at hunden har brug for at blive indlagt til overvågning under behandlingen,” forklarer Mogens Brix.

Sådan forebygger du kennelhoste

Sygdommen er smitsom og spredes via direkte kontakt eller dråber, f.eks. ved hoste og nys. Det kan ske på steder, hvor mange hunde samles - eksempelvis i en hundeskov, til træning eller til udstillinger.

Undlad altid at lade din hund drikke af fælles vandskåle i hundeskove eller andre steder hvor flere hunde færdes.

Der findes vacciner mod kennelhoste, som kan være en god idé, hvis du og hunden ofte færdes på steder med mange andre hunde, oplyser Agria Dyreforsikring.

Læs også

Nu kommer kronprinsesse Mary disse danskere til undsætning