Høflig tyv overrasker politiet: "Værsgo, den skal du vist have"

28/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Tyven var ikke sen til at opgive sit forhavende. Foto: Kim Matthai Leland
En patrulje fra Østjyllands Politi skullle ikke gøre mere mere end at vise sig, så blev en biltyv pludseligt meget høflig.

Mest læste i dag

En 28-årig mand vidste åbenbart godt, hvad klokken var slået, da han mandag klokken 16.30 blev standset af en patrulje på Viborgvej i Tilst. Det fortæller Østjyllands Politi selv i døgnrapporten tirsdag.

Manden, som politiet havde mistænkt for at være en biltyv, lagde i hvert fald straks bilnøglen i hånden på den ene betjent, mens han sagde: ”Værsgo, den skal du vist have. Jeg har ikke noget kørekort, og bilen er nok stjålet.”

Det viste sig, at være fuldstændigt korrekt, og den 28-årige mand blev anholdt og sigtet for at køre uden førerret og for tyveri.

Senere viste det sig, at bilen oprindeligt stammer fra en adresse i Silkeborg, hvor den var blevet stjålet i julen. Udover den høflige biltyv på 28, fik betjentene fra Østjyllands Politi også lige hilst på en 23-årig mand, som var passager i bilen. Han endte med også at få sig en sigtelse med hjem, da politiet opdagede, at han bar rundt på en ulovlig kniv.

Anbefalet til dig