"Husk det nu": Politiet strammer advarsel til danskerne

Foto: Shutterstock

Politiet sender nu en advarsel ud til borgerne.

Sprit, afstand, antal kunder i butikken, forsamlinger på max 10 og kunder med mundbind. Det er nogle af de krav, som skal begrænse corona-smitten, og dem holder politiets coronapatruljer et vågent øje med i både små forretninger og store butikscentre.
 
”Vi har længe ført tilsyn med, om butikslivet overholder de gældende restriktioner, og det er vores generelle indtryk, at både forretninger og kunder hurtigt har indrettet sig på det seneste krav om mundbind,” siger chef for lokalpolitiet, politiinspektør Allan Nyring, Københavns Vestegns Politi.
 
Hver uge fører patruljerne hundredvis af tilsyn på steder med servering, motion, kollektiv trafik og i butikslivet.

Læs også

Vred Pia Kjærsgaard: “Hvor er det dybt forkasteligt og modbydeligt.”

For borgernes skyld

Det har blandt andet fundet sted i indkøbscentret City2 i Høje-Taastrup, hvor alle skal bære mundbind eller visir indenfor:
 
”Vores kunder skal vide, at når vi insisterer på, de skal bære mundbind, så er det også for deres skyld. Det skal være sikkert at handle her, og vi gør, hvad vi kan, for at hindre smittespredning og holde centret åbent til glæde for kunder og butikker,” siger City2’s center manager Thomas Lüscher, i en pressemeddelelse. 
 
Han oplyser, at centrets vagter hjælper kunderne ved indgangene – men om nødvendigt også tilkalder politiet, hvis nogen nægter at gå med mundbind uden helbredsmæssige årsager. Inde i centret informeres der via skærme og skilte, og der er skruet op for rengøringen af for eksempel rulletrapper, toiletter og døre.
 
Kravet om mundbind på indendørs offentlige steder gælder foreløbig til den 2. januar næste år. 

Læs også

Mette Frederiksen reagerer på dagens smittetal: "De er høje, men..."

 

 

Læs også