I aften er det Sankt Hans - men nu advarer politiet danskerne

112
Politiet har en bøn til borgerne. Foto: Shutterstock
Tirsdag sender politiet en advarsel til danskerne.

Mest læste i dag

Selvom hun sikkert nyder opmærksomheden, så skal heksen sendes afsted til Bloksbjerg med lidt færre tilskuer, end hun er vant til. I den forbindelse minder Fyns Politi om, at COVID-19 stadig er derude og at afstand og forsamlingsforbud ikke må lempes på eller måske helt glemmes, selvom vi samles om bål og sang til Sankt Hans.

Det går godt på Fyn, og de fynske borgere gør det rigtige i forhold til at bryde smittekæderne. Fyns Politi oplever generelt, at regler og retningslinjer overholdes, da de fynske borgere er gode til at holde afstand, følge myndighedernes retningslinjer og lade være med at forsamle sig. Det fortæller politikredsen selv i en pressemeddelelse. 

Chefpolitiinspektør Lars Bræmhøj siger: ”Det er en god tendens vi ser lige nu, men de seneste meldinger fra Nordjylland og særligt i Hjørring, hvor virussen er blusset op igen, er en påmindelse om, at virus stadig er her, og at vi alle sammen stadig skal være opmærksomme på vores adfærd, så vi ikke starter nye smittekæder.” 

Søg væk, hvis mange samles

Sankt Hans aften i dag kan give anledning til at samle familie og venner for at se bålet i lokalområdet. Fyns Politi minder derfor om, at forsamlingsforbuddet på maks 50 personer stadig er gældende og opfordrer til, at man søger et andet sted hen, hvis man kan se, at arrangementet i lokalområdet allerede har tiltrukket mange mennesker. 

”Det er dejligt at se, at hverdagen og det lune sommervejr ikke har sat en stopper for fornuften. Men på en dag som i dag, hvor man nødigt vil gå glip af det traditionsrige bål, håber vi at fornuften stadig sejre. Rådet fra os er klart: Træk væk, hvis der er for mange mennesker samlet og gå en dejlig tur i stedet.”, siger Lars Bræmhøj. 

Sådan er reglerne

De nuværende regler betyder, at der forbudt at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder aktiviteter eller lignede, hvor der er flere end 50 personer til stede samtidig, men man må samles op til 500 personer, hvis den overvejende del sidder ned. 

For at være på den sikre side opfordrer Fyns Politi dog til, at Sankt Hans-arrangementer bliver med under 50 personer samlet. 

 

Anbefalet til dig