Kæk udfordring til politiet: "I havde aldrig fanget mig, hvis I havde forsøgt, mens jeg kørte."

05/12/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Modsat denne patruljevogn, så er videobilen er i civil, så knallertkøren fik sig noget af en forskrækkelse, da betjentene steg ud. Foto: Shutterstock
En 18-årig knallertkører udfordrede onsdag politiet.

Mest læste i dag

Først på aftenen torsdag var færdselspolitiet fra Midt- og Vestsjællands Politi på gaden med deres videobil. Det fortæller politiet i deres døgnrapport.

Da patruljen kørte på Ringstedvej/Ejbyvej i Bjæverskov endte bilen med at køre bag en knallert uden nummerplade, der kørte væsentligt over det tilladte. Da de kom til et kryds med rødt lys, stoppede knallerten og politiets videobil stoppede bag den ulovlige knallert. 

Betjentene henvendte sig til den 18-årige mand fra Ejby. der kørte tur på det ulovlige køretøj. Den unge mand blev meget overrasket, da han ikke havde opdaget den civie politibil. Han kom derefter med en kæphøj bemærkning om, at betjentene aldrig ville have fået fingre i ham, hvis de havde forsøgt at standse ham, imens han kørte. 

En byge af lovovertrædelser 

Derefter påbegyndte færdselsbetjentene en nærmere udnersøgelsen af den 18-åriges knallert 45. Her fandt de ud af, at den hverken var indregistreret eller forsikret. Derudover havde knallerten heller ikke sidespejle. Føreren havde også lige overset, at man skal have kørekort for at køre på knallert. Det havde han ikke, og blev derfor sigtet for kørsel uden førerret. Knallerten fik også en tur på politiets rullebånd, der viste, at den kunne køre mindst 80 km/t. 

Det var ikke første gang, at den unge mand var i karambolage med politiet. Han havde flere afgjorte sager om kørsel på ulovligt ændrede knallerter på sit cv. Han blev sigtet for de mange lovovertrældeser og erkendte kørslen. Knallerten blev konfiskeret, og nu skal politiet gennemgå den video, der blev optaget af knallerten. I sidste ende kan sagens udfald få betydning for, om den 18-årige kan få lov til at tage sig et kørekort. 

Anbefalet til dig