Kæmpe promille koster spritbilist kørekoret i ti år

27/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Modelfoto. En politibetjent rækker et alkometer til en mistænkt spritbilist. Foto: Shutterstock
Udover at han skal en tur i fængsel, så kommer der også til at gå ti år, før en 56-årig mand fra Køge lovligt kan ssætte sig bag rattet i en bil igen. Det skriver Sjællandske.  Årsagen er, at manden 20. januar sidste år blev stoppet af politiet, da han kørte på Ringstedvej i Købe. Betjentene målte hans promille, der viste sig at være på hele 3,62. Altså et godt stykke over den tilladte promille, som er 0,5, hvis man har planlagt at køre hjem. Det udmøntede sig altså i 50 dages ubetinget fængsel og ti års frakelendelse af kørekortet. Grunden til at straffen blev så streng er, at den 56-årige i december 2018 også blev dømt for spritkørsel. Her mistede han retten tll at køre bil i fem år. Derfor valgte retten i Roskilde at skærpe den nye dom. 

Mest læste i dag

Udover at han skal en tur i fængsel, så kommer der også til at gå ti år, før en 56-årig mand fra Køge lovligt kan ssætte sig bag rattet i en bil igen. Det skriver Sjællandske. 

Årsagen er, at manden 20. januar sidste år blev stoppet af politiet, da han kørte på Ringstedvej i Købe. Betjentene målte hans promille, der viste sig at være på hele 3,62. Altså et godt stykke over den tilladte promille, som er 0,5, hvis man har planlagt at køre hjem.

Det udmøntede sig altså i 50 dages ubetinget fængsel og ti års frakelendelse af kørekortet. Grunden til at straffen blev så streng er, at den 56-årige i december 2018 også blev dømt for spritkørsel. Her mistede han retten tll at køre bil i fem år. Derfor valgte retten i Roskilde at skærpe den nye dom. 

Anbefalet til dig