Klamt nyt kødkatalog chokerer: Hundredvis af kvinder krænkes

112
Tidligere har man kendt til fænomenet i bl.a. Nordjylland. Foto: Shutterstock
Flere hundrede elektroniske mapper med fotos, navne og hjembyer på piger og kvinder er dukket op.

Mest læste i dag

Nordsjællands Politi er i samarbejde med NC3, der er Rigspolitiets nationale center mod cyberkriminalitet, i gang med efterforskningen af en sag om deling af krænkende billeder af flere hundrede kvinder. Foruden billederne er kvindernes navne og hjembyer også delt mellem forskellige personer via særlige servere.

En del af det materiale, som Nordsjællands Politi nu sidder med, indgår i en lignende sag fra Nordjylland, hvor en 24-årig mand står tiltalt. Dermed er der også en del af de forurettede i sagen, som kan forvente at blive kontaktet af Nordsjællands Politi efterhånden, som efterforskningen skrider frem.

Ofre er nervøse

Der er allerede mange af de forurettede fra sagen i Nordjylland, som har kontaktet politiet for at høre, om der også er billeder af dem i den aktuelle sag i Nordsjælland.

"Jeg kan sagtens forstå, at de er interesserede i at vide, om der er billeder af dem, der fortsat er blevet delt. Vi er i fuld gang med at identificere de piger og kvinder, der er på billederne, og vi kontakter dem i takt med, at vi finder ud af, hvem de er," siger politikommissær Jakob Rahbek, Nordsjællands Politi og tilføjer:

"Det er helt forståeligt, at usikkerheden og ventetiden kan føles lang, og vi gør alt, hvad vi kan for så hurtigt som muligt at finde frem til de forurettede og kontakte dem."

I den aktuelle sag fra Nordsjælland er en 25-årig mand fra Hillerød blevet sigtet for overtrædelse af Straffelovens § 232, 235 samt 264d, som omhandler blufærdighedskrænkelse, udbredelse af pornografiske foto og film med personer under 18 år samt uberettiget deling af billeder.


 

 

Anbefalet til dig