Kongefamilie ramt af corona

29/7/20 10:00

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Virusudbruddet har også konsekvenser for de royale.

Det er ikke kun rejsebranchen, der har haft et hårdt forår under coronakrisen. Den verdensomspændende pandemi trukket rejserestriktioner, opholdsforbud og ansigtsmasker med i sit kølvand. Det er også gået ud over andre brancher, hvor indtjeningen slet ikke er i nærheden af det niveau, hvor den normalt er på dette tidspunkt af sæsonen. 

Den effekt mærker det svenske kongehus også, fortæller SVT. Årligt tjener familien store summer på at åbne døren til deres slotte og lade turisterne få et kig ind i monarkiets hellige haller. Det er har corona dog sat en stopper for. Faktisk er det kun fire ud af familiens 11 slotte, der lige nu tager imod turister.

Det har ført et stort tab med sig. 

Taber millioner

Ifølge SVT står kongefamilinen nemlig til at miste 75 procent af indtægerne for i år. Det er ikke så lidt. På et normalt år tjener familien nemlig i omegnen af 75 millioner danske kroner på turismen. 

I år kommer regnskabet dog langt fra til at se så pragende ud. Lige nu anslås det, at kongefamilien "må nøjes" med en indtægt på 20 millioner danske kroner fra deres slotte.