Lånte sin Porsche ud til ven: Nu får han den aldrig at se igen

24/11/22 15:27

Nicolai Busekist

Foto: Rigspolitiet
En mand lånte sin Porsche ud til en 42-årig ven, hvilket han nok fortryder den dag i dag. Han får nemlig aldrig bilen at se igen.

En 42-årig mand er blevet idømt en ubetinget fængselsstraf på 20 dage samt en frakendelse af kørekortet i tre år, efter at være blevet mål til at køre over 210 kilometer i timen på Helsingørmotorvejen.

Konkret er der tale om en Porsche 993, som ejeren ikke får igen. Bilen bliver nemlig konfiskeret. Det blev afgjort af en dommer i Retten i Lyngby torsdag ifølge Ritzau.

Fartovertrædelsen skete den 1. april 2021, hvor den 42-årige mand kom kørende i en leaset Porsche, der ikke var hans. Derimod var det hans ven, der havde leaset den dyre bil.

Manden skulle låne bilen til at hente pizzaer fra et pizzeria i Gentofte. Her havde han sin teenagesøn med.

Han er tidligere afgivet forklaring under et retsmøde, hvor han forklarede, at han havde fået et indtryk af, at bilen bag ham 'lagde op til sjov og leg'. Han hævdede derfor, at bilen, som var en civil politibil, havde lagt op til at køre om kap.

I retten blev der vist en video, hvori det kunne ses, at den civile politibil over en længere distance kørte efter manden i den leasede Porsche. Konkret blev han målt over en strækning på cirka 14 kilometer.

Mandens forsvarer, Dorte Dittmann, forsøgte at argumentere for, at den civile politibil burde have stoppet den hurtige Porsche tidligere, hvor han også kørte for stærkt, men ikke med samme hastigheder, som han blev til senere.

Politiassistenten, der kørte politibilen, forklarede i retten, at det af sikkerhedshensyn ikke ville have været forsvarligt at stoppe bilen på et tidligere tidspunkt.