LIGE NU: Fund af død mand spærrer Lillebæltsbroen

06/12/20 07:45

Nicolai Busekist

Foto: Shutterstock
En alvorlig ulykke har medført, at trafikken er indstillet over Ny Lillebæltsbro.

En ulykke, der af politiet beskrives som værende alvorlig, har søndag morgen haft den betydning, at Ny Lillebæltsbro er blevet spærret. Det er dog kun i østgående retning, at politiet har spærret for broen.

Til Ekstra Bladet fortæller Henrik Krøjgaard, der er vagtchef hos Fyns Politi, at man har fundet en død mand på vejen. Han fortæller, at den døde mand formentlig er blevet påkørt på broen. 

Politiet er nu i gang med at forsøge at finde ud af, hvorfor manden var på vejen. 

Redningsmandskabet er ankommet til stedet, og det forventes, at man tidligst er færdig med oprydningsarbejdet klokken 10.00. Af denne grund har man også besluttet af lede trafikken fra ved afkørslen til Fredericia. 

Bilister skal køre ad Den Gamle Lillebæltsbro

Da Lillebæltsbroen er spærret for trafik i østgående retning søndag morgen, skal trafikken fra Jylland mod Fyn derfor ledes ad Den Gamle Lillebæltsbro.

Vagtchefen hos Sydøstjyllands Politi vil dog ikke gå i detaljer med ulykken, men fortæller, at den er alvorlig. Man ved derfor ikke mere end, hvad vagtchef hos Fyns Politi, Henrik Krøjgaard, har oplyst. 

Hans Hoffensetz, vagtchef ved Sydøstjylland Politis, oplyser til B.T., at politiet er i gang med at danne sig et overblik over situationen. Derfor kan de ikke komme med yderligere detaljer på nuværende tidspunkt. Det gælder blandt andet mandens identitet og hvorfor han var på vejbanen. 

Han bekræfter dog, at der holder to biler tilbage på stedet, og at det formodes, at den ene af de to biler tilhører den afdøde mand. 

Den ene af de to biler er en lastbil, og ifølge politiet er det en udenlandsk chauffør, hvorfor politiet afventer en tolk, så de kan afhøre chaufføren i forbindelse med ulykken. 

Desuden har politiet en formodning om, hvem den afdøde mand er, men de har endnu ikke underrettet de pårørende. 

OPDATERING: 

Ulykken skete cirka kl. 7.45, hvor en lastvogn ramte en mand, der blev erklæret død på stedet. Manden er en 32-årig mand fra Fyn, oplyser vagtchefen. 

Han var forinden gået i stå med sin varevogn på broen. Her blev han stoppet af en politipatrulje, som tale med manden ved 05-tiden. 

"Hans bil holdt ude i nødsporet med havariblik tændt. Han fortalte patruljen, at han var kørt i stykker med gearkassen, og at han ventede på hjælp. Patruljen vurderede, at der ikke var en faresituation," fortæller Hans Hoffensetz til Ekstra Bladet

Den 32-årige opholdt sig derfor på broen i mere end to timer. Der er flere vidner, der har fortalt, at de både så ham sidde i bilen og gå rundt om den. 

De nærmere omstændigheder for påkørslen er endnu ikke klarlagt. Chaufføren i lastvognen, der er en 41-årig mand og fra Ukraine, skal afhøres med en tolk.