LIGE NU: Politiet skyder mod vanvidsbilist

15/12/20 09:45

Christian Granhøj Skouboe

Foto: Shutterstock
Nu bekræfter politiet, at en betjent i nat måtte skyde tre gange mod en vanvidsbilist, der kørte frem mod ham.

Nu fortæller Ritzau, at politiet i går røg ud i en højdramatisk by i den midtjyske by Ikast. 

Den lokale politikreds - Midt- og Vestjyllands Politi - har gennem kommunikationsafdelingen bekræftet hændelsesforløbet over for nyhedsbureauet. 

Politiet fortæller, at de i løbet af natte affyrede tre skud mod en vanvidsbilist. Ifølge politiet kørte vanvidsbilisten frem mod en betjent, da skudene blev affyret. Det bekræftes i samme ombæring, at ingen blev ramt under de dramatiske hændelser. 

Inden skuddene blev affyret, var der fundet en politijagt sted, der startede et helt andet sted end Ikast. 

Rammer kølerhjelm

Midt- og Vestjyllands Politi fortæller, at poltiet første havde forsøgt at stoppe bilisten i Tjørring. Det lykkedes dog ikke. Derfor udviklede situationen sig til en politijagt. 

Da bilerne nåede frem til Ikast, havde Midt- og Vestjyllands Politi held til at få bilisten stoppet. En betjent steg ud af patruljevognen og gik frem mod bilisten. Vanvidsbilisten valgte herefter at køre frem mod betjenten, og så faldt de tre skud. 

Bilistens kølerhjelm blev ramt, men ingen personer blev ramt af de i alt tre skud, der blev affyret. Efterfølgende blev bilisten anholdt af politiet. Han fremstilles i grundlovsforhør tirsdag.