LIGE NU: Yngre kvinde idømt to års fængsel efter corona-demonstration

12/03/2021

Christian Granhøj Skouboe

112
Foto: Rigspolitiet
En 30-årig mor til to er netop blevet idømt to års fængsel.

Mest læste i dag

 

En 30-årig mor til to er fredag blevet dømt til to år i fængsel. 

Dommen blev afsagt i Københavns Byret, som mener, at kvinden opfodrede til vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Det skete i forbindelse med en demonstration, der blev afholdt i København 9. januar. 

Demonstranterne protesterede mod coronarestriktionerne, men i løbet af aftenen røg demonstranterne i klammerier med politiet. Kvinden bragte sig selv i politiets søgelys, da hun fra talerstolen opfordrede de andre fremmødte til, at: “smadre byen på en ikke-voldelig måde”

Kvinden har hele vejen igennem nægtet sig skyldig. 

Straffen skærpes

Straffen blev flerårig, da anklageren mente, at den 30-åriges handlinger havde "baggrund i eller sammenhæng med Covid 19-epidemien i Danmark"

Det betyder - på grund af en ny del i Straffeloven - at straffen kan forhøjes til det dobbelte, derfor er kvinden nu blevet dømt til to år i fængsel i byretten. Hvorvidt hun anker, vides endnu ikke. 

Kvinden, der er mor til to mindre børn, fortæller gennem sin advokat, at de indtil videre udbeder sig betænkningstid i forhold til, om hun ønsker at anke dommen fra Københavns Byret. 

Retten har desuden valgt at imødekommen anklageren, der mener at kvinden fortsat skal være varetægtsfængslet.