LIGE NU: Yngre kvinde idømt to års fængsel efter corona-demonstration

Foto: Rigspolitiet

En 30-årig mor til to er netop blevet idømt to års fængsel.

 

En 30-årig mor til to er fredag blevet dømt til to år i fængsel. 

Dommen blev afsagt i Københavns Byret, som mener, at kvinden opfodrede til vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter. Det skete i forbindelse med en demonstration, der blev afholdt i København 9. januar. 

Demonstranterne protesterede mod coronarestriktionerne, men i løbet af aftenen røg demonstranterne i klammerier med politiet. Kvinden bragte sig selv i politiets søgelys, da hun fra talerstolen opfordrede de andre fremmødte til, at: “smadre byen på en ikke-voldelig måde”

Kvinden har hele vejen igennem nægtet sig skyldig. 

Læs også

Får vanvittig besked i Føtex

Straffen skærpes

Straffen blev flerårig, da anklageren mente, at den 30-åriges handlinger havde "baggrund i eller sammenhæng med Covid 19-epidemien i Danmark"

Det betyder - på grund af en ny del i Straffeloven - at straffen kan forhøjes til det dobbelte, derfor er kvinden nu blevet dømt til to år i fængsel i byretten. Hvorvidt hun anker, vides endnu ikke. 

Kvinden, der er mor til to mindre børn, fortæller gennem sin advokat, at de indtil videre udbeder sig betænkningstid i forhold til, om hun ønsker at anke dommen fra Københavns Byret. 

Retten har desuden valgt at imødekommen anklageren, der mener at kvinden fortsat skal være varetægtsfængslet. 

Læs også

Danskerne kan ikke få nok: Stiger med 1474 procent

 

 

 

 

 

Læs også