Midt i bolig-kvarter: To mænd ramt af skud på parkeringsplads

29/01/2020

Christian Granhøj Skouboe

112
Politiet fortæller, de vil være massivt til stede i kvarteret. Foto: Shutterstock
Politiet måtte tirsdag aften rykke ud til et beboelseskvarter i Køge, hvor to mænd var ramt af skud.

Mest læste i dag

Midt- og Vestsjællands Politi fik tirsdag aften kl. 20.27 flere anmeldelser om et skyderi på parkeringspladsen ud for Parkvej 30, Køge.

Politiet kunne efterfølgende konstatere, at to lokale mænd på 26 og 31 år fra Køge var blevet ramt af skud afgivet af ukendte personer, da ofrene opholdt sig på en parkeringsplads i et beboelseskvarter.

Begge sårede mænd blev straks bragt til sygehuse til behandling for skudlæsionerne, som for begges vedkommende var alvorlige. Politiet har ingen oplysninger om, at andre skulle være blevet ramt eller have været i nærliggende risiko herfor. De to mænd er fortsat indlagt i kritisk tilstand til behandling for deres skader.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi selv i en pressemeddelelse. 

Politiet afspærrede området og foretog tekniske undersøgelser for finde spor efter skyderiet. Ifølge vidner var en mørk personbil kørt fra området umiddelbart efter skyderiet.

Kl. 22.05 modtog politiet en melding om brand i en mørk personbil, der var efterladt ved bebyggelsen Hedelunden, Greve. Fra stedet var to personer flygtet, men politiet fandt frem til to mænd på 29 og 30 år, som blev anholdt og afhørt omkring både bilbranden og eventuel relation til skyderiet i Køge nogle timer tidligere. Da de ikke umiddelbart kunne mistænkes for noget konkret i begge sager, blev de løsladt efter afhøringerne.

"Vi kigger bredt, men arbejder ud fra en tese om, at de to seneste skyderier udspringer af en langvarig og personrelateret, lokal konflikt mellem personer fra to boligområder i Køge," udtaler vicepolitiinspektør Jacob Olsen, leder af efterforskningen i de to skudsager i Køge.

Midt- og Vestsjællands Politi har med baggrund i skyderierne i både Køge og Greve iværksat en bred efterforskning for at finde frem til de personer, der skal drages til ansvar for skyderierne.

"Den adfærd, vi så i Ellemarken i går aftes, er helt uacceptabel. Skyderier i det offentlige rum er noget af det mest alvorlige og utryghedsskabende kriminalitet, så vi har naturligvis iværksat en massiv efterforskning i området og rettet mod de kriminelle persongrupper, som vi mistænker for at være involveret. Samtidig vil vi være massivt til stede i området for at genskabe trygheden hos de mange lovlydige borgere, som det her går ud over," udtaler politidirektør Svend Larsen i pressemeddelelsen.

Politiet vil meget gerne i kontakt med personer, der har bemærket usædvanlig aktivitet i området ved Parkvej i tiden før anmeldelsen om skyderiet. Også personer, der har bemærket noget usædvanligt ved Hedelunden i Greve i forbindelse med bilbranden, ønsker politiet at få kontakt med.

Oplysninger i sagerne gives til Midt- og Vestsjællands Politi på tlf. 46351448 eller via nærmeste politi på tlf. 114. Betjentene sidder klar. 

Anbefalet til dig