Mistænkelig bilist blev stoppet på motorvejen: Kort tid efter var bilen konfiskeret

16/03/2024

Nicolai Busekist

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En mistænkelig bilist blev stoppet på motorvejen. Kort tid efter stod det klart, at han ikke skulle have lov til at køre videre.

Mest læste i dag

Fredag formiddag endte en bilist med at blive anmeldt af en årvågen borger, der kørte på Østjysk Motorvej. Den pågældende bilist blev opmærksom på en anden bil, der bevægede sig både slingrende og hasarderet.

Det fik den opmærksomme borger til at kontakte politiet, fordi vedkommende mente, at der var grundlag for at tage en snak med manden bag rattet.

Politiet besluttede sig for at sætte en patrulje ind, som fik stoppet den pågældende bilist. Det fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi, Mads Flansmose, til Aarhus Stiftstidende.

De fik hjælp af den borger, der havde anmeldt ham, til at finde frem til bilen. Han blev stoppet nær Vejle, hvor betjentene fandt en mand i 30'erne fra Brabrand bag rattet.

Efter at have stoppet ham, gik det hurtigt op for dem, at der var noget galt. Han var nemlig synligt påvirket af alkohol, hvorfor de besluttede sig for at lave en måling på ham.

Målingen slog fast, at politiet (og bilisten) havde ret i deres antagelse om, at der var noget galt. Deres måling på stedet viste nemlig, at han kørte rundt med en promille på over 2,0.

Derfor blev han naturligvis sigtet for spirituskørsel. Da han havde en promille på over 2,0, var det dog ikke den eneste sigtelse, der blev sendt i hans retning.

Når man kører med så høj en promille, er der nemlig ikke blot tale om spirituskørsel. Derimod er det nok til at overskride grænsen til vanvidsbilisme.

Netop dette skulle vise sig at være dyrt for manden fra Brabrand, da det resulterede i, at hans bil blev beslaglagt med henblik på konfiskering.

Anbefalet til dig