MobilePay centrum i speget sag: Gør det aldrig

Foto: Shutterstock

Efter en svindelsag kommer politiet nu med nogle retningslinjer for, hvad man aldrig bør gøre

Tre mænd på 20 år er sigtet for cirka 200 tilfælde af databedragerier i Indre By i København, hvor de har taget kontrol over andre personers MobilePay for at kunne hæve kontanter.

"Efter længere tids efterforskning anholdt Københavns Politi i morges de tre mistænkte i Odense på to adresser, som efterfølgende blev ransaget," fortæller Københavns Politi i en pressemeddelelse. De uddyber herefter grundlaget for sigtelserne af de tre mænd: 

"Gerningsmændene er mistænkt for at stå bag cirka 200 tilfælde af databedrageri med nogenlunde samme fremgangsmåde: Først har de taget kontakt til gæster i det københavnske natteliv og har formået at kopiere de forurettedes MobilePay-konti over på deres egne telefoner. Derefter har gerningsmændene så overtalt andre personer til at hæve kontanter til gengæld for, at de overførte samme beløb via MobilePay"

Læs også

Hver femte bryder loven uden at vide det: Nu advarer politiet

Ofte udspekulerede

Den ene af de anholdte er sigtet for at have begået forholdene i perioden fra november 2020 til maj 2021, de to andre i perioden fra april til maj 2021. Politiet vurderer, at der samlet er svindlet for cirka 250.000 kroner.

"Desværre oplever vi, at gerningsmændene bag denne type bedrageri ofte er udspekulerede og gode til at vække tillid. Men helt generelt bør man aldrig udlevere oplysninger om betalingskort eller mobilbetaling til personer, man ikke kender," siger Peter Reisz, der er leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi.

"Man bør desuden aldrig hæve kontanter og aflevere dem til en ukendt person, selv om man modtager det samme beløb via eksempelvis mobilbetaling. Så indtager man rollen som et såkaldt muldyr, og man risikerer at gøre sig medskyldig i bedrageri," udtaler han i pressemeddelelsen 

Efterforskningen fortsætter, og Københavns Politi kan ikke udelukke, at der vil ske yderligere anholdelser i sagen, oplyser politiet

Læs også

Dyrlæge slår alarm: Din hund risikerer at miste livet