Mor raser: Dreng bankede hendes 11-årige søn til blods - Nu slipper han for straf

Foto: Shutterstock.com

Et brev fra Fyns Politi har ført til vrede og raseri hos en mor, hvis 11-årig søn blev banket til blods af en 14-årig dreng.

Kathleen Henningsen, der er mor til en 11-årig dreng, som i maj i år blev banket til blods af en 14-årig dreng, er rasende.

Læs også

Da han åbner sin bagage bliver de først mistænksomme

For nylig har hun modtaget et brev fra Fyns Politi, hvori de skriver, at de ikke kan retsforfølge den 14-årige gerningsmand, da han er under den kriminelle lavalder. 

"Jeg bliver så gal, for jeg ved, at jeg intet kan stille op," fortæller Kathleen Henningsen til B.T. 

I maj i år blev hendes 11-årige søn offer i en omtalt voldssag. Han blev slået, sparket og trampet flere gange i hovedet af en 14-årig dreng. Overfaldet skete nær området Solbakken i Munkebo på Fyn. 

Det brutale overfald kostede Kathleen Henningsens søn en tur på hospitalet, da han pådrog sig hjernerystelse, to blå øjne og adskillige skader på kroppen. 

Overfaldet blev filmet og efterfølgende delt på de sociale medier. Få dage efter kunne Fyns Politi anholde den 14-årige gerningsmand, og en 12-årig dreng, der filmede overfaldet. 

Men da han kun er 14 år, er han under den kriminelle lavalder, hvilket betyder, at han ikke kan retsforfølges. Ifølge Kathleen Henningsen betyder dette, at sagen bliver sendt videre til Ungdomskriminalitetsnævnet. 

"Jeg tror slet ikke, at han får nogen straf. Han vil formentlig være underlagt nogle restriktioner, men det får jo ingen konsekvenser. Når man tænker på den alder, han har, så ved han udmærket godt, at han gør noget forkert. Så skal det selvfølgelig have nogle konsekvenser, og det savner jeg, at det får," siger Kathleen Henningsen til B.T. 

Derfor mener Kathleen Henningsen også, at det skal være muligt at straffe unge under den kriminelle lavalder, såfremt der er tale om alvorlig kriminalitet.

Læs også

TV2-profil måtte føde alene

Derudover oplyser hun, at hendes søn efter omstændighederne har det godt, om end han har dage, hvor han er nervøs. 

 

Læs også