Narkohandlere førte detaljeret regnskab: Nu kan kunderne også se frem til et besøg fra politiet

En hel række kunder, som har købt narkotika hos de anholdte, bliver snarest kontaktet af politiet. Foto: Shutterstock
I den nærmeste fremtid kan en række narkokunder glæde sig til, at politiet banker på døren. En regnskab fundet hos en pusher har sendt Midt- og Vestsjællands Politi på nakken af kunderne.

Mest læste i dag

Køberne er blevet identificeret under efterforskning af sager mod tre mænd på 19, 21 og 22 år fra Kalundborg, som i juni 2019 blev idømt fængselsstraffe på samlet 2 år 11 måneder for besiddelse af og handel med samlet ca. 350 gram kokain og ca. 2,5 kg hash.

De 48 personer kan mistænkes for at have foretaget mindst 180 køb, således at flere personer har foretaget flere køb hos de nu dømte narkosælgere. Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi i en pressemeddelelse. 

"Efter vi har fået dømt sælgerne, vil vi nu gå benhårdt efter køberne. Vi ønsker at sende et klart signal til dem om, at det ikke er risikofrit at købe narkotika. Politiet slår til mod alle led i en narkosag, og vi mener at have veldokumenterede mistanker mod køberne. De kan forvente at få en straf, når sagen mod dem skal afgøres," siger politikommissær Kim Lech, leder af Operativ Efterforskning og ansvarlig for efterforskningen af sagerne i Midt- og Vestsjællands Politi

Kundekartotek, våben og kontanter

De tre dømte narkosælgere blev afsløret i januar 2019, hvor politiet ransagede en lejlighed i Kalundborg og ud over narkotika af forskellig slags også fandt diverse narkoregnskaber, mobiltelefoner, knive, slagvåben og kontanter.

Midt- og Vestsjællands Politi tager dette strafferetlige skridt i brug over for købere, som har været i ulovlig besiddelse af narkotika og dermed har medvirket til at give narkosælgere et forretningsgrundlag. Politikommissær Kim Lech oplyser desuden, at det hverken er første eller sidste gang, at købere bliver sigtet, efter en eller flere sælgere er dømt for salg af euforiserende stoffer.

Anbefalet til dig