Narkotika skyllet ind på dansk strand

112
Foto: Rigspolitiet
Foto: Rigspolitiet
En stor mængde narko er blevet fundet på en strand.

Mest læste i dag

En almindelig dag på stranden tog en uventet drejning, da en borger opdagede en stor mængde narkotika, der var skyllet op på kysten. 

Fundet, der blev indrapporteret til politiet tirsdag eftermiddag, har sat gang i en omfattende efterforskning.

Det skriver Ekstra Bladet.

Politiet fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er gået i gang med en intensiv undersøgelse, men detaljer om både typen og mængden af narkotika holdes væk fra offentligheden. 

Politiet understreger vigtigheden af at holde kortene tæt ind til kroppen for at beskytte efterforskningen. 

"På grund af fundet har vi iværksat en efterforskningsmæssig indsats," udtaler politiinspektør Kim Kliver fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

En pressemeddelelse antyder dog, at der er tale om et 'stort parti'. Selvom det oprindelige tal på cirka 200 kilo er blevet fjernet fra meddelelsen, nægter Kim Kliver at bekræfte denne mængde overfor nyhedsbureauet Ritzau.

Dette er ikke første gang, at narkotika er skyllet op på de danske kyster. Tilbage i marts blev hele 18 sportstasker med narko opdaget ved Sjællands Odde. 

Professor ved Center for Global Kriminologi på Københavns Universitet sammenlignede dengang fænomenet med drivtømmer og forklarede, at tasker med narkotika ofte kan have revet sig løs fra større forsendelser eller være blevet kastet overbord af bange smuglere.

Den sag involverede hele 840 kilo narkotika, hvoraf en del var kokain. I både den sag og i den nye sag har det været opmærksomme borgere, der fandt stofferne og straks underrettede myndighederne.

Den aktuelle opgave for politiet er nu at fastslå narkotikaens oprindelse og identificere de involverede parter.

Anbefalet til dig