Niårig pige døde i ulykke på Gug Skole - nu skal firmaet betale bøde

08/05/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Foto: Rigspolitiet
Nordjyllands Politi har sigtet det firma, der udførte arbejdet på Gug Skole under en tragisk dødsulykke 1. marts i år. Firmaet sigtes for at have overtrådt Arbejdsmiljøloven.

Mest læste i dag

Det sker efter, at Arbejdstilsynet har færdiggjort sine undersøgelser og indstillet til politiet, at der rejses tiltale mod firmaet for overtrædelse af Arbejdsmiljølovens § 83 og § 82, idet firmaet som arbejdsgiver vurderes at være ansvarlig for, at en buskrydder monteret på en lift bag på en traktor ikke blev anvendt sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. 

Arbejdstilsynet har indstillet, at firmaet tildeles en bøde på 40.000 kr., idet der er tale om en dødsulykke. Ved ulykken, der indtraf 1. marts 2019, omkom en 9-årig pige, der var elev på Gug Skole. 

Omfattende efterforskning

Politiet og myndighederne har lige siden ulykken været i gang med et omfattende efterforskningsarbejde for at få hele hændelsesforløbet kortlagt. Politiet har afhørt en række vidner, og det har også været nødvendigt at afhøre nogle af skolens elever, således at hændelsesforløbet kunne blive tilstrækkeligt belyst. Politiets efterforskning har ikke givet anledning til yderligere sigtelser.

Den 23-årige mand, der førte buskrydderen i forbindelse med ulykken, blev i marts måned sigtet for uagtsomt manddrab.

”Sagen er færdigefterforsket fra politiets side, og vi overgiver den nu til anklagemyndighedens jurister, som skal beslutte det videre forløb i sagen,” siger vicepolitiinspektør fra Nordjyllands Politi, Anders Uhrskov. 

Anbefalet til dig