Nu er de dømt: Porsche-banden får lange fængselsstraffe

Foto: Shutterstock

De fire bagmænd, der har mellemøstlig baggrund, er i sagen om Porsche-banden er blevet idømt lange fængselsstraffe. De kan se frem til sammenlagt 32 års fængsel for narkohandel, vold og trusler.

De fire tiltalte bagmænd i sagen om Porsche-banden er fredag blevet idømt lange fængselsstraffe ved Retten i Viborg. Sammen er de blevet dømt for at stå bag omfattende handel med kokain og hash i Skive og omegn. Det skriver TV MIDTVEST.

Læs også

Vanvittig uheld på motorvej: Bil kastet over autoværn

Dommene fordeler sig på denne måde: 

  • Ibraim El-Zeibak får otte års fængsel. 

  • Jihad Ismaiel får syv år og to måneders fængsel og udvises af Danmark. 

  • Mohammad Jawdat Ismaiel får otte års fængsel og udvises af Danmark. 

  • Danyal Maarouf får ni års fængsel. 

De fire dømt mænd er alle i alderen mellem 21 og 29 år, og kommer alle fra familier med mellemøstlig baggrund. 

Retten har konfiskeret en række genstande og store kontantbeløb fra de fire mænd. Ibrahim El-Zeibak har fået konfiskeret 776.000 kroner, to halsknive, en seddeltæller, narkoregnskaber samt et Rolex-ur. Jihad Ismaiel har fået konfiskeret320.00 kroner i kontanter, 137 gram hash samt 46 ampuller med testosteron. 

Mohammed Jawdat Ismaiel har fået konfiskeret 576.000 kroner i kontanter, omtrent et gram hash, narkoregnskaber og et Rolex-ur. Slutteligt har Danyal Marrouf fået konfiskeret 320.000 kroner i kontanter, en peberspray, ansigtsmasker, en kokaintester samt fem gram kokain. 

Dommer Anne-Vibeke Dolleris har i sin redegørelse understreget, at domsmandsretten var enige om dommen. Det vil sige, at både de juridiske dommere og lægdommerne var enige. 

Dommeren forklarede endvidere, at vidneudsagn fra 'små fisk' i sagen havde været overbevisende, da de forklarede, hvordan de solgte stoffer for bagmændene. Samtidig afslørede de også, hvordan netværket solgte ulovlige stoffer til et stort antal kunder. 

Retten slog desuden fast, at de havde en salgstelefon, som kunder kunne ringe til, hvis de ville bestille stoffer. Retten lagde vægt på, at de fire dømte havde en økonomi, der ikke hang sammen, men kun kunne forklares med ulovligt salg af stoffer. 

Anne-Vibeke Dolleris forklarede også, at de dømte menes at have stået bag salget af ikke under 3,2 kilo kokain og 200 kilo hash i Skive og omegn. 

Omfattende sag

Den meget omtalte sag om Porsche-banden tog sin begyndelse i retten den 30. oktober sidste år. Den omfattende sag fylder mere end 12.000 sider og har i alt 20 anklagepunkter. 

De fire mænd var tiltalt for grov vold, hæleri, røveriforsøg samt besiddelse og overdragelse af hhv. 4,2 kilo kokain og 227,6 kilo hash. 

De fire bagmænd har været varetægtsfængslet siden november 2019. Efter flere måneders overvågning og telefonaflytninger, slog politiet til 5. november 2019, hvor de fire mænd samt tre andre mænd blev anholdt. 

Tre af grupperingens øvrige medlemmer, der alle tre er i alderen 22 til 25 år, er allerede blevet dømt i en tilståelsessag ved Retten i Viborg. Det blev de den 5. maj sidste år. 

Under retssagen blev de kaldt for 'små fisk', og blev alle tre idømt mellem halvandet og tre års fængsel, for at stå bag mere end 1.250 handler med kokain.

Læs også

Video på de sociale medier har startet ny undersøgelse i sag om forsvundet teenager

I oktober fik den sidste af de syv mænd, der i denne sag har været tiltalt for at sælge kokain i Skive-området, sin dom. De syv mænd, der er i alderen 21 til 38 år, har fået mellem fem og tre år og tre måneders fængsel for salg af samlet 1.844,5 gram kokain. 

 

Læs også