Ny svindelsag: Halvanden million forsvandt fra sygehus - politiet ransager i Vejle

112
Politiaktionen var koordineret og der blev banket på hos adresse flere steder i landet. Foto: Kim Matthai Leland
Mandag fik offentligheden kendskab til endnu et tilfælde af svindel med offentlige midler. Denne gang er svindlen foregået på Sygehus Lillebælt. I den forbindelse foretog Sydøstjyllands Politi en række ransagninger rundt omkring i landet - heriblandt Vejle.

Mest læste i dag

Det fortæller Sydøstjyllands Politi mandag eftermiddag, da det er blevet kendt, at endnu en svindelsag er kommet frem lyset. 

Baggrunden for mandagens politiaktion er en anmeldelse fra Sygehus Lillebælt, der mistænker en tidligere medarbejder og to tidligere samarbejdspartnere for i fællesskab at have foretaget fiktive indkøb og oprettet falske fakturaer.

Politiaktionen foregik flere steder i landet, blandt andet i Vejle og på Fyn og Sjælland, og den er udført i samarbejde med flere andre politikredse. Der er sigtet flere personer. 

Sagen efterforskes nu videre med henblik på at skabe et grundlag for en juridisk vurdering af, om der skal rejses tiltale for overtrædelse af straffeloven. Hvis der rejses tiltale, vil det i sidste ende være op til domstolene at træffe den endelige afgørelse.

Sygehus Lillebælt omfatter en del forskellige afdelinger - heriblandt Vejle Sygehus. Præcis hvor i systemet at svindlen har fundet sted, vides på nuværende tidspunkt ikke. 

Anbefalet til dig