Nyt forsøg: Betal din fartbøde eller vent 45 minutter i bilen

10/10/2019

Rikki Tholstrup Jørgensen

112
Foto: Shutterstock
Et nyt forsøg i Estland giver fartbøller muligheden for at køle ned på en parkeringsplads i stedet for at betale en fartbøde.

Mest læste i dag

Politiet i Estland har i et forsøg på at reducere antallet af fartbøder indført et nyt system, som skal testes i løbet af denne uge. Hvis en bilist overskrider hastighedsgrænsen med 20 km/t skal vedkommende vente i 45 minutter i et parkeringsområde ved siden af vejen. Hvis overskridelsen er 21 til 40 km/t over den tilladte grænse, så skal vedkommende vente i 60 minutter for at slippe for en bøde. 

Forsøget bliver netop nu foretaget tæt på den estiske hovedstad Tallinn. Det er kun bilister, der ikke tidligere har haft trafikforseelser, der får tilbud at vente i stedet for bødestraf.

"Forsøget er en del af et trafikinnovationsprojekt, der prøver at finde nye effektive måder til at forbedre trafiksikkerheden," fortæller politiets innovationsrådgiver, Elari Kasemets.

"Vi undersøger, hvordan fartsyndere opfatter bøden og effekten af ​​den tid, som de mister ved at vente. Vi ved fra interviews med bilister, at en samtale med en politibetjent ofte er mere mere effektivt end bøder."

Politiet vil prøve den samme teknik mindst en gang mere i løbet af de næste to uger.

"På grundlag af disse forsøg vil vi indsamle oplysninger om de undskyldninger, som fartsynderne giver for at retfærdiggøre deres overtrædelsen af ​​hastighedsgrænsen. Vi analyserer virkningen af ​​forskellige muligheder for at finde mere effektive løsninger. Målet er, at gerningsmændene faktisk ændrer deres adfærd, ikke at straffe dem for straffens skyld,” fortæller Kasemets.

Anbefalet til dig