Opholdsforbud ophæves: Istedet tager politiet nyt våben i brug

112
Nu ophæves det midlertidige opholdsforbud på Islands Brygge. Foto: Kim Matthai Leland
Politiet har valgt ikke at forlænge det midlertidige opholdsforbud, som ellers har været gældende på Islands Brygge i København. I stedet forsøger Københavns Kommune og Københavns Politi at gå nye veje for at hjælpe borgerne med at holde den nødvendige afstand til hinanden.

Mest læste i dag

Københavns Politi fortæller fredag, at man har truffet beslutning om ikke at forlænge opholdsforbuddet. Det betyder dog ikke, at alt er tilladt igen. Reglerne om at holde afstand og undgå at samles i grupper på mere end 10 personer gælder fortsat, fortæller politikredsen i en pressemeddelelse fredag. 

For at hjælpe borgere, der færdes ved havnefronten på Islands Brygge, med at holde den nødvendige afstand, vil Københavns Kommune i dag begynde at afmærke arealerne ved havnefronten. 

”Vi ønsker alle at holde byens åndehuller åbne for københavnere og byens gæster. Men det bliver nødt til at foregå i overensstemmelse med sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Derfor forsøger vi nu at gå nye veje for at gøre det lettere for folk at overholde reglerne, så vi kan færdes i byens grønne områder uden at komme for tæt på hinanden,” siger overborgmester Frank Jensen. 

Sådan erstattes opholdsforbuddet

Der bliver på arealet tale om afmærkede felter på ca. 40 m2, hvori der maks. må være 10 personer. Mellem felterne vil der være brede stier. Langs havnefronten vil der desuden blive lavet afmærkninger, ligeledes med afstand imellem, så det også er sundhedsmæssigt forsvarligt at tage ophold der.  Borgere, der færdes ved havnefronten, opfordres til at følge ensretningen rundt i området. 

Der bliver opsat plakater i området, som fortæller om det nye tiltag, og kommunale medarbejdere vil være til stede for at guide borgerne.

Kommunens adfærdsregulerende afmærkninger er vejledende, og de skal hjælpe borgerne til at overholde sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Det vil fortsat bero på en politimæssig vurdering, om forbuddet mod større forsamlinger er overholdt. 

”Vi sætter pris på, at Københavns Kommune sætter gang i dette initiativ, som bakker op om sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi håber, at det vil gøre det muligt at holde havnefronten åben på forsvarlig vis. Hvis ikke det er tilfældet, er vi parate til at genindføre opholdsforbuddet,” siger politidirektør Anne Tønnes. 

Opholdsforbuddet på Islands Brygge blev indført lørdag den 25. april 2020 kl. 21.00 og udløber fredag den 1. maj 2020 kl. 23.59.
 

 

Ikke nødvendigvis forsvundet for altid

Et nyt midlertidigt forbud kan indføres, hvis politiet vurderer, at borgere tager ophold i området på en sådan måde og i et sådant antal, at det er i strid med sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger vedrørende smittefaren ved covid-19.  

Det fortæller politiet. 

"Islands Brygge vil fra lørdag den 2. maj 2020 igen være en advarselszone på lige fod med Gøteborg Plads og Dr. Louises Bro. Yderligere tre områder vil desuden blive tilføjet i dag. Det drejer sig om et område af Amager Strandpark, midterrabatten på Sønder Boulevard og en del af Fælledparken. Nærmere oplysninger og kort offentliggøres i løbet af dagen på politi.dk," skriver politiet - og understreger pointen: 

"Københavns Politi kommer til at følge udviklingen på Islands Brygge tæt. Vi vil føre tilsyn med forholdene i området, ligesom vi også fortsat vil holde øje med de andre områder, hvor vi har erfaring for, at mange borgere søger hen." 

 

Anbefalet til dig