Over 1000 borgere sigtet i stor narkosag

112
Under en stor politiaktion sidste år, blev der fundet en række narkotelefoner, som har ført politiet til over 1000 hashkøbere.

Mest læste i dag

I februar sidste år, slog politienheden Særlig Efterforskning Vest i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands Politi til mod den organiserede hashhandel i Esbjerg og anholdt 25 personer med relation til bandemiljøet. 

Flere af de anholdte blev varetægtsfængslet efter aktionen. Under aktionen blev der fundet et ukendt antal såkaldte “narkotelefoner”, som bruges til at folk kan ringe eller skrive til telefonerne hvis de vil købe stoffer, som så bliver leveret af hashbude. 

 

 

Fundet frem til over 1000 købere 

Ved hjælp af telefonerne har politiet fundet frem til over 1000 borgere, som har nu er sigtet for at have købt hash. De seneste dage har en del af de personer, som har købt over 100 gram hash, været i retten. Det har foreløbigt ført til, at 18 personer er blevet idømt mellem 7 og 20 dages betinget fængsel. 

“Det er borgere i alle aldre og med vidt forskellige baggrunde, som er blevet dømt for at have købt hash igennem telefonerne, og som dermed har understøttet det lokale bandemiljø økonomisk”, fortæller anklager Morten Rasmussen fra Efterforskning Vest. 

Den kommende tid vil endnu flere købere få deres sag afgjort. De varetægtsfængslede er løsladt igen, men sigtelserne er opretholdt og tiltale er undervejs. 

 

 

 

Anbefalet til dig