Politi, hunde og militær på gaden: Stor aktion efter gemte våben i gang

11/07/2019

Christian Granhøj Skouboe

112
Politiet får hjælp af deres hunde og militæret i deres bestræbelser på at finde skjulte våben. Foto: Lars Aarø
Beboere i Aarhus V vil i løbet af dagen muligvis se politi, militær og hunde på gaden, da de leder efter gemte våben omkring Marienlystparken.

Mest læste i dag

Østjyllands Politi vil i løbet af torsdag være til stede omkring Marienlystparken i Aarhus V, hvor betjente og politihunde sammen med eksperter fra Forsvarets Advanced Search Team leder efter gemte våben.

Det sker både for borgernes sikkerhed og som et led i efterforskningen mod de to bander, der p.t. er i konflikt med hinanden i området. 

 ”Vi vil have våbnene væk fra gaden, og vi har tidligere fundet bl.a. skydevåben i området, så nu trevler vi et stort område igennem for at se, hvad vi kan finde. Finder vi våben, så bliver de selvfølgelig undersøgt for tekniske spor for at se, om vi kan finde frem til, hvem der haft fingrene i det, ” siger politiinspektør Jesper Bøjgaard Madsen i en pressemeddelelse. 

Hold gerne din hund i snor

Umiddelbart vil der ikke blive spærret veje af under afsøgningen, men der vil være steder, som borgerne i løbet af dagen ikke kan få fuld adgang til. Derudover opfordrer politiet folk til at holde deres hunde i snor i området, da de ellers kan komme til at genere politihundenes arbejde.  

”Vi håber, at borgerne har forståelse for, at vi fylder lidt i området i forbindelse med indsatsen, og vi beder folk om at respektere politiets anvisninger på stedet, siger Jesper Bøjgaard Madsen. 

Politiet begyndte indsatsen i området kl. 6.00. Det er endnu uvist, hvor lang tid der skal bruges på at afsøge hele området, men det forventes, at arbejdet er færdigt omkring kl. 16.00.  

Østjyllands Politi vil fredag offentliggøre, hvilke fund der eventuelt er gjort i området. 

Anbefalet til dig